БРУКА И СТАМОТА! — НАТО објаснио зашто су бомбардовали Србију! Да ли им верујете?

НАТО ОБЈАШЊЕЊЕ: „НАТО није бомбардовао Србију већ је то била операција конкретне природе“

Вршилац дужности директора Канцеларије НАТО за информације у Москви Роберт Прсел изјавио је да је за НАТО Србија суштински партнер у региону и да њена политика ужива поштовање. Прсел је на Међународној конференцији у оквиру Четвре београдске НАТО недеље, коју организује Центар за евроатлантске студије, осврћући се на историјат односа, рекао да је за одлуку о операцији према бившој СРЈ 1999. године одговоран њен тадашњи председник Слободан Милошевић и додао да та одлука није лако донета.

„Могу да поновим, јако нам је жао што су страдали невини”, рекао је Прсел и додао да НАТО није бомбардовао Србију већ је то била операција конкретне природе. Наводећи да је тада било 16 земаља у НАТО-у, Прсел је рекао да су тада дошли до закључка да нема друге алтернативе да се спречи оно што се дешавало на Косову.

Коментаришући посету премијера Александра Вучића НАТО-у, Прсел је оценио да је то била историјска посета током које се премијер Србије обратио највишем телу НАТО-а. Подсетио је да је тада речено да НАТО поштује избор Србије, да Србију сматра важним партнером и играчем у региону, чак и шире.

„За нас је Србија апсолутно суштински партнер у региону и политика Србије ужива поштовање. Србија се залаже за добросуседске односе, игра улогу у широј перспективи безбедности…”, рекао је Прсел.

Он је додао да се такође поздравља дијалог са Приштином и однос према мигрантима.

„Нису то само комплименти, то је заиста заслужено”, истакао је он. Поновио је да НАТО поштује изборе које Србија чини у свим областима, укључујући и војну неутралност.

Прсел је додао да свака земља има право да се определи да ли жели да припада одређеној организацији. „Нису то само неке фразе, то је суштинска ствар”, нагласио је Прсел. Када је реч о сарадњи, НАТО може да помогне Србији да има боље оружане снаге, да српски официри могу боље да буду обучени и припремљени за мировне мисије…

„Постоји питање где бисмо хтели да ствари напредују брже, а то је јавна дипломатија…”, рекао је он.

 

Извор: (vostok.rs, Tanjug)

4 коментара на “БРУКА И СТАМОТА! — НАТО објаснио зашто су бомбардовали Србију! Да ли им верујете?

  1. Ma mogu oni da baju šta hoće, da li je Srbija suštinski ili nesuštinski partner, ali Srbi, Srbi nisu i neće sa njima, sa tim razbojnicima, to je najniži kalibar lopuža, bez i malo čast i ponosa.Zaista, nemaju meru.

  2. Коментар „конкретне природе“: НАТО и натовци су олош најгоре врсте, који нема било каквог разлога да постоји; НАТО је рак рана савременог света, који ће одахнути кад се НАТО распадне. Није ми лако да останем пристојан, али ћу се овај пут потрудити.

  3. Просер лупета и једе оно што се не једе. Они су шљам од разбојника и то Срби знају. Са властима нека се ките и хвале једни друге али народ то не признаје.

  4. Vrati nam Kosovo majmune, isplati 100 milijardi dolara za infrastrukturu i 150 milijardi za ozračene ljude i zemlju tek onda možda da pregovaramo! Američka SMRAD imperija ne može bez ubijanja i pljačke! SMRT IMPERIJI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.