Ево зашто је ПОГРЕШНО ПОДИЗАЊЕ 3 РАЗДВОЈЕНА ПРСТА и зашто се ЉУБИМО 3 ПУТА У ОБРАЗ… (ВИДЕО)

Љубљење три пута у знак поздрава у Србији заживело је  тек током последњих деценија двадесетог века.
Основно разумевање значења овога поздрава  у хришћанском свету представља међусобно поздрављање Светог Тројства, посвећујући сваки пољубац: Оцу, Сину и Светому Духу, пише опанак.рсПоред овога постоји и друго мање познато објашњење, које у себи носи поруку и завете националне части, а оно гласи:„Кад се дуже време нису видели,

Срби се љубе три пута.

Онај трећи пољубац у образ је најзначајнији.

Срби се љубе три пута:

у име живота,

у име смрти,

и у име части,“

Код већине народа образ се сматра средиштем части, за Србе је то посебно карактеристично тако да има посебно значење и смисао.

Први пољубац-у име живота, прославља вредности живота, да се живи животом достојног часног човека, други пољубац-у име смрти, посвећује се с дужним поштовањем нашим најближим покојницима, као и нашим славим прецима, и трећи пољубац-у име части, у хришћанском духу поручује да се живи у части хришћанских врлина.

Други наш карактеристичан поздрав јесте три прста десне руке подигнута ка небу.

То је поздрав који симболизује раздвојеност Оца и Сина и Светога Духа, односно антихришћански поздрав и веома је погрешан.

Поздрав који би требао сваки Србин да користи су подигнута три скупљена прста, као када се крстите, јер тај поздрав симболизује јединство Свете Тројице Оца и Сина и Светога Духа.

 

Православни поздрав (фото:ЈуТјуб)
Православни поздрав (фото:ЈуТјуб)
Сви који подижу три раздвојена прста су у заблуди и користе антихришћански поздрав.

 

Извор:Србија јавља/опанак.рс

4 коментара на “Ево зашто је ПОГРЕШНО ПОДИЗАЊЕ 3 РАЗДВОЈЕНА ПРСТА и зашто се ЉУБИМО 3 ПУТА У ОБРАЗ… (ВИДЕО)

  1. Opa bato, evo nas opet. Ne zelim nikoga da napadam ili vredjam vec da pokusam ispraviti stvar. Srbi veruju u trojstvo ali tu nema trojstva u Bibliji. Tu samo postoji Bog Otac i sin Boziji. Duh sveti nije osoba vec sila od Boga. Kad osoba prim Boziji duh sveti on primi razum i sposobnost od Boga on ne prima nikakvu osobu u sebe kako to neki tumace. To je jako prosta stvar kome je poznata Biblija i njen sadzaj.

  2. Hello, I think your site might be having browser coiibtiamlpty issues. When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.