ЖЕНА ОБЈАСНИЛА! — ДА ЛИ СМО ДОТАКЛИ ДНО? Позната докторка новим постом на Фејсбуку опет потресла Србију

Да ли достојанство професора, жене, можда мајке и супруге, просвете данас кошта 30 евра. Да ли је порука државе данас да у Србији може да се ошамари професор и да се прође без икаквих санкција, ни по насилника ни по родитеље који су га тако васпитали? Да ли ће нови тренд у Србији код младих бити ко може да уради већи идиотлук, а не ко ће да постигне већи успех?!

Ово је написала на свом фејсбуку профилу проф. др Даница Грујичић, једна од наших врхунских неурохирурга Kлиничког центра Србије, питајући се да ли смо као људи дотакли дно, када доживљавамо да ученици ударају шамаре својим професорима за 30 евра.

Шта о свему овоме мисли ова утицајна докторка преносимо вам у целости:

„Да ли је могуће да просвета дозволи насилнику да без икаквих последица и без икакве казне упише нову школу?! Да ли је могуће да колеге из нове школе где је уписан ћуте на овај срамни потез директнора те школе?! Kоју поруку сте послали младој колегиници која је претрпела понижење и физички напад?

 

 

Ако је веровати медијима отац насилника је полицајац. Ако је овако васпитао свог сина, како ће да спречава насиље у друштву и штити угрожене! Срамно понашање једног родитеља на овакав безобразлук свог детета за које је сам крив. Пре свега полицајац који је дозоволио да му син шамара професоре мора бити суспендован и проћи све психијатријске и психолошке провере. Сутра дан ће окренути главу када види да на улици неко дилује дрогу, шамара жену или бије неког човека. Сваки савесни родитељ који жели да створи човека од свог детета би у овом случају заштитио професореку и ухватио дете за уво и довео пред професора да се извини и то је најмање што је могао да уради, не само као родитељ већ и као човек који можда има ћерку, жену, сестру, мајку која сутра може да буде ошамарена за 30 евра!

Преступник, јер не могу га назвати учеником, који је ошамарио једну младу жену, професорку за 30е и дао изговор “не знам шта ми је било”… да ли треба да чекамо шта ће да уради за опкладу од 100 евра? Kао и родитељ и дете мора проћи психијатријске и психолошке провере као и да казну поднесе у поправном дому.

Млади, видим у медијима да има оних који се диве овом “херојском” чину једне “мушкарчине”… Срам вас било, уместо да се дивите вашим другарима који постижну огромне научне и спортске успехе ви се дивите неком ко ће сутра можда тући вашу мајку или сестру за 30 евра или за џабе!!! Ово треба да буде црвени аларм за родитеље те деце која се диве овом срамном чину и да се посвете тој деци и изведу их на прави пут док и они не крену да раде исте ствари!

Уколико држава не донесене хитно нове законе и заштити пофесоре и врати им достојанство и друштвени статус који припада њиховој струци. Уколико се то не деси Србија ће остати без професора као што остаје свакодневно без лекара који одлазе у иностранство. Да ли мислите да неко ко ради за бедних 40 -ак хиљада јако одговоран посао учи туђу децу и преноси знање за које се школовао целог живота треба да страхује да ли ће му неки силеџија лупити шамар и пребити за 30 евра! Ово је црвена линија после које уколико држава не одреагује остаће без просвете, а самим тим и без будућности!“

 

Извор: Блиц

4 коментара на “ЖЕНА ОБЈАСНИЛА! — ДА ЛИ СМО ДОТАКЛИ ДНО? Позната докторка новим постом на Фејсбуку опет потресла Србију

  1. Данице, све си рекла, али коме. Ми то знамо и подржавамо, али власт су продане прозападне (пронатовске, профашистичке…) душе. Мада они и немају душу, већ су у правом смислу КОРИСНИ ИДИОТИ. Само дигну руку и изгласају оно што им је наређено. Нема нам спаса док не дођу домаћини на чело државе и све ове накарадне законе (диктиране са фашисоидног запада) не промене и врате оне који су некада били, а пракса је потврдила њихову делотворност.

  2. Gospodjo, trend pada i sunovrat srpstva ide jos nize jos nismo dodirnuli dno, evo neki mentol od 12 godina je zapalio coveka bez imalo trunke savesti.Odgovor je bio policiji pa i kao nemas upaljac.To je njemu neko rekao da uradi tako.Da osamari tu mucenu profesorku, ko zna koji je sledeci korak u ovom umobolnom srpstvu. Da udarimo jedni na druge, vec jesmo.

  3. Ceste pojave ovako brutalnih ponasanja maloletnika asociraju na odvratnu pomisao-da je veci deo srpskog zivlja, mentalno oboleo.Da li psihijatrija ili psihologija moze da potvrdi da je moguce da postoji kolektivni depresivno manijacki poremecaj ponasanja citavog drustva, zbog kontinuiranih nasrtaja na sve sto je ranije sacinjavao srpski celicni mentalni sklop’? Jednostavno mi ocigledno psihicki i fizicki nismo onaj isti narod koji je potvrdio bezbroj puta svoje ljudske kvalitete u ratovima od Nemanjica do kraja 20 og veka?Na to ukazuje pre svega malodusnost i nereagovanje na brojne stetne odluke nametnutih nepoznatih i neproverenih srpskih celnika, koji su se kao stakori okupili oko cinije koja se zove vlast!.Da li je komunizam bio onaj – jos uvek nedovoljno IDENTIFIKOVANIi virus koji je unistio zdravo srpsko tkivo i pretvorio ga u nesto sto je ocigledno teska mentalna depresija.~?Za mene je komunizam u praksi bio i ostao vladavina mediokriteta i lencuga-jednostavno religija mangupa koji su unistili Srbiju-potomci i sledbenici tih komunistickih uzurpatora nastavljaju da terorisu nas nekada herojski narod -.iMA LI LEKA OVOJ EPIDEMIJI BESMISLA- NA TO TREBA DA ODGOVORE STRUCNJACI IZ OBLASTI PSIHIJATRIJE I PSIHOLOGIJE AKO VEC I ONI NISU OBOLELI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.