ЖЕСТОК ПРИТИСАК БРИСЕЛА НА НАШУ ДРЖАВУ: „ЕУ тражи да Србија одмах објави рат Русији!“

Преговори Србије и Европске уније о чланству биће одблокирани тек када се власт у Београду придружи санкцијама ЕУ и СAД против Русије. Ово јe главни услов који је ове недеље саопштен нашим властима.

Европски челници су, тврде упућени, максимално пооштрили ранији ултиматум и сада траже да, уместо најкасније до 31. децембра, санкције Москви уведемо одмах, као и да моментално потпуно прекинемо војно-техничку сарадњу са Русијом.

– Све док се то не деси, дијалог Београда и ЕУ остаће блокиран! Све те приче о Космету и проблемима са Бриселским споразумом су само маска, димна завеса за јавност – рекао је за исти лист један од министара који је инсистирао на анонимности.

Према речима саговорника листа, у Бриселу је процењено да је „Србија отишла предалеко у савезу са Русијом“ и да зато мора без одлагања потпуно да усагласи своју спољну политику са ЕУ.

Кап која је прелила чашу, како се тврди, била је посета секретара Савета безбедности Русије Николаја Патрушева Београду и званична потврда да ће Србији бити испоручено најмодерније руско наоружање.

– Aко не уведе блокаду Србији, Србија ће остати блокирана. Стављено нам је до знања да у том случају за нас највероватније неће бити новца из претприступних фондова. ЕУ, али пре свега СAД, на тај начин хоће да натерају Београд да се одрекне Москве, али и да изазову нестабилност у земљи. Западњаци добро знају да је Србија већински убедљиво русофилска земља и да би Срби сигурно бурно реаговали на заоштравање односа са Русијом… – преноси саговорник за исти.

Шеф дипломатије Ивица Дачић каже да су све уцене и претње Србији апсолутно неприхватљиве.

Он наглашава да ће Србија имати обавезу да се придржава заједничке спољне политике ЕУ, али тек кад постане пуноправна чланица, што се неће десити пре 2020. године.

Иако јуче није хтео директно да нам потврди да ЕУ тражи санкције Русији да би одблокирала преговоре, Дачић истиче да Србија то никада и нипошто неће учинити.

– Не терајте нас да сами себи забијамо нож у срце. Боримо се свим силама да Косово не буде члан УН, а Србија то не може сама. Косово ће бити у УН ако Русија и Кина не уложе вето. Па зар је могуће да неко озбиљан мисли да треба да уведемо санкције оном ко ће ставити вето на пријем Косова у УН?! Тај онда мисли или да смо глупи или да радимо против интереса Србије – рекао је Дачић и позвао западне силе да покажу елементарно разумевање за Србе и Србију.

– Да вас питам, да ли ће СAД, Француска и Британија уложити вето на пријем Косова у УН?! Неће! Људи, укључите здрав разум. Aко су некима шефови негде ван Србије, мени нису, као ни овој влади. Ми радимо само у интересу Србије! – категоричан је Дачић.

Извор: Информер

2 коментара на “ЖЕСТОК ПРИТИСАК БРИСЕЛА НА НАШУ ДРЖАВУ: „ЕУ тражи да Србија одмах објави рат Русији!“

  1. Čik da vidim ko će od političatra smeti da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Pada Vlada, pa opet izbori u Srbiji. Građani Srbije nikad neće dozvoliti da se uvedu sankcije Rusiji.

  2. Ја љично мисљим да ЕУ и НАТО данас јесу у једне панике па незнају шта хоче но и шта захтевају, па где су те њихове љутских права какве су те напади на Србије па и присиљавају да ово да оно ма Србија треба и мора да одустане једном за увјек од те ЕУ и Запада дакље не само Србија него читав Балкан треба се орјентисати према Русије и коначно да имамо мир у животу ма ко је тај сорос тај НАТО односно Запад да нас уцењује где и ским идемо и.т.даље дакље ако хочемо миран живот онда сви на Балкану са Русима прво ми смо Православни Народ а друго даљи треба да поново идемо са онима шта су разараљи наше отажбине иљи не … ЕУ је други рајх и одједном че пропаст а не да нас обавезује да улазимо у тај УСРАНИ ЕУ и НАТО то је прави ФАШИЗАМ и они мисље што није успео ХИТЉЕР е сада са притисак Запад и те усране Немачке поново че оживјети Хитљер е нече докље имамо Русија и Цара Путина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.