ЗАПАД УПОЗОРАВА: Европа не сме да препусти Балкан, што брже приступање Србије!

БЕЧ – Аустријски канцелар Кристијан Керн залаже се за што бржи приступ Србије ЕУ и сматра да Европа не сме да препусти западни Балкан другима.

На питање да ли је за њега замисливо ширење ЕУ, он је у интервјуу бечком дневнику Курир рекао да је за Унију највећег интереса оно што се догађа на Балкану.

„Ми видимо да се Турска тамо бори за освајање терена, вехабијска струја и Руси су такође заинтересовани да добију на утицају. Европа не сме препустити тај терен другима. То за мене значи што брже приступање Србије,“ нагласио је Керн, додајући да је њему замислив и пријем Албаније. Он, како каже, има „веома позитивне емоције према Европи“, али да европске вредности више нису нешто што се подразумева већ се за њих мора борити.

„Сећам се када смо посећивали родбину у Чешкој и Словачкој или када смо путовали у Италију. Европа значи да нема граница, претреса на царини. Међутим то све више није нешто што се подразумева, и морамо се за то борити“, поручује Керн. Он је додао да је мигрантско питање највећи проблем са којим се данас Европа суочава, оценивши да је пут до решења тежак.

Керн је казао да је после референдума о Брегзиту на Генералној скупштини УН имао утисак да многи  сажаљевају Европљане под мотом „Европе неће бити још дуго““.

„“Међутим, ми смо најуспешнији економски простор света. Испред смо Кине и САД, и било би добро да имамо више европског самопуздања“”, сматра Керн.

 

Извор: Танјуг

2 коментара на “ЗАПАД УПОЗОРАВА: Европа не сме да препусти Балкан, што брже приступање Србије!

  1. SBSKI NAROD IMA DOSTA ISKUSTVA U SVA ČETIRI RATA SA ZAPADOM IMA U SVOME SEĆANJU SVE IZJAVE NEMAČKIH PREDSEDNIKA KOJE SU UPUENE SRBSKOM NARODU NEĆE SRBIN U EU DAMU ZLOČINCI ZAPOVEDAJU .A VAŠ POLTRON VUČIĆ NIJE SRPSKI NAROD U VEĆINI.VAŠE EVROPSKE VREDNOSTI SRPSKI NAROD JE OSETIO OD BALKANSKIH RATOVA PA KROZ SVE RATOVE DO 90 GODINA.VI HOĆETE DA SRBIJU PRETVORITE U ROBLJE JEFTINU RADNU SNAGU .AUSTRIJA JE IMALA KURTA VALTHAJMA POSLE RATA ZA PREDSEDNIKA DRŽAVE RATNOG ZLOČINCA KAKO DA VAM VERUJE RBSKI NAROD VISTE PO GENIMA GENOCIDNA NACIJA.POGLEDAJTE DEVENPORTA DA ZARATIMO SA BRATSKIM NARODOM PREKO DRINE POGLEDAJ TE GA KAKO KAŽE OČI MOJE SI SATANSKE JELSA NJIMA U ZAJEDNICU .TO MOŽE DA PRIHVATI SAMO ONAJ KOJI JE NEKADA PAO NAGLAVU A SADA U PEDESETIM GODINAMA IMA SMETNJE SA PAMEĆU A TOJE VUČIĆ.NEK IZAĐE NA DUEL PADA VIDIMKOLIKO JE PAMETAN.

  2. Kad bi Srbi bili jaki kao NJIHOVI Komentari nikad NE-bi zaglavili kao Ratni Plen male Kolonije. Zar ne? A od sve te silne Nacionalne svesti i pametovanja moram priznat –>boli Glava!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.