ЛАЗАНСКИ: Не смемо да заборавимо бомбардовање 1999. године и осиромашени уранијум!

Војно-политички аналитичар Мирослав Лазански оценио је да неким западним центрима моћи одговара да одржавају атмосферу напетости на простору Балкана, пре свега, у Републици Српској, Србији и Македонији, јер онда могу да арбитрирају, да се мешају у унутрашње ствари тих земаља и да буду фактор који тамо одлучује.

Поводом изјаве високог функционера Јединствене Русије Сергеја Железњака да се иза протеста у Београду на којима су регистровани запослени у америчкој Амбасади, али и иза ранијих протеста у Бањалуци и Македонији, крије намера спољних снага да дестабилизују Балкан, Лазански каже да „миран Балкан не одговара западним чиновницима јер их избацује из игре“.

– Неким центрима моћи одговара неки облик контролисане напетости и мало појачавање и спуштање тензије јер тако имају контролу над целим регионом или бар покушавају и мисле да је имају. Неким центрима моћи не одговара потпуна стабилизација Балкана, јер чим је потпуна стабилност онда они више нису у игри – рекао је Лазански.

Он је навео да нестабилност одговара бројним европским чиновницима, који су безначајни у својим земљама, а своје каријере за велики новац настављају у БиХ, где постају јако важни.

Када је реч о протестима у Београду, Лазански је констатовао да образложење да свако, па и чиновници америчке Амбасаде имају право да шетају – звучи демократски, али да је очигледно да то има своју позадину.

Говорећи о сталним притисцима на земље Балкана да се интегришу у НАТО, Лазански је рекао да подржава оно што је о том процесу рекао председник Републике Српске Милорад Додик, а то је да о том крупном питању грађани одлучују на референдуму.

– Можда на НАТО у Европи неко гледа другим очима, али ми имамо свој поглед. НАТО је бомбардовао Републику Српску 1995. године, а Србију 1999. године. Не бих се сложио са оним који кажу – треба мање емоција и хајде да покушамо да заборавимо бомбардовање и тај осиромашени уранијум – рекао је Лазански.

Он је навео да је нужно поставити питање у чему је сврсисходност НАТО-а, ширења Алијансе и сталног „усисавања нових земаља“.

 

Извор: РТРС

3 коментара на “ЛАЗАНСКИ: Не смемо да заборавимо бомбардовање 1999. године и осиромашени уранијум!

 1. To je Pravilo kolonijalnog sistema!
  Da rimokatolički imerijal-fašizam želi slogu nebi razbio Jugoslaviju i nebi stvario krvave i nepravedne granice među zaraćenom braćom.
  Nebi regrutovali svoje asove u nacionalnim nakazama, da reže jedni na druge, da „brane“ svoj narod od ljutih istorijskih neprijatelja koji su jedini krivci što su njihovi narodi opljačkani i porobljeni.
  I, nebi ih držali na vlasti da svoje narode nemilosrdno pljačkaju i plaćaju im danak i harači i zaštitu od osvete svoga naroda. Oni su večni koliko je večan i kolonijalni sistem i njegov imperijal-fašizam.
  Da bi vladali Balkanom, kopnenim interkontinentalnim čvorom svetova smetala im je Jugoslavija, pronašli su ološ i fašiste da je pomoću svojih zloglasnih đavola ubede, siluju i unište.
  Sada kada su potrošili svoje zloglasne strategije i kada su narodi Balkana shvatili su im je najveći neprijatelji svoji zlotvori i krvnici u rimokaločkoj imperijal-fašistikoj košulji krvave demokratije…Sada traže nove zlotvore da prevare sopstveni narod i održe u krvavom jarnu krvavog Zapada.

 2. Да не смемо да заборавимо никако бомбардовање али не да не смемо да заборавимо клање Срба да би им извадили људске органе, већ морамо да им се осветимо. То шту су наши Срби прошли у тој „Жутој кући“ то има цену и та цена мора да се наплати. Ко се мача лати тај и од мача гине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.