ПРОМЕНА ВЕРЕ НА ФИЛИПИНИМА: Бивши Католички бискупи прешли у ПРАВОСЛАВЉЕ! (ВИДЕО)

Православни попови крстили су у водама океана два бивша католичка бискупа, четири свештеника и сву њихову паству

Црквена општина Аглипајанске цркве, независне филипинске католичке цркве, из села Алабељ, у округу Ладон, у филипинској провинцији Саранигани прешла је у пуном саставу у православље. Наиме, католичка заједница прешла је у православље заједно са све бискупима и свештеницима, том прилико се 239 Филипинаца истовремено крстило у Тихом океану.

Како извештава Ортодоxy Цогнате Паге – православни попови крстили су у православље у водама океана два бивша католичка бискупа, четири свештеника и сву њихову паству.

Бивши бискуп Естебан Ваљмера у православљу је крштен као Стефан, његов колега Рохелио Рингор сада се зове Георгије, а свештеници Елизера Делфина, Диоскура Бергада, Џона Кољада и Рената Бунијела сада имају имена Елиазар, Алексеј, Тимофеј и Роман. Петорица од новокрштених намеравају да се упишу на неки од православних семинара на територији Русије.

 

 

Масовно крштење обавили су свештеници Георгије Максимов и Кирил Шкрабуљ. Давању свете тајне претходиле су две године катехизације. Овај долазак цркве на Филипине, који је резултат рада православних свештеника, јесте четврти долазак Руске православне цркве на Филипинима а поктовитељ ће му бити свети Јован Крститељ. Очекује се да ће у најближим недељама у још 29 филипинских општина доћи до масовног крштења.

 

Телеграф.рс / Извор: Ортодоxy Цогнате Паге

 

 

Један коментар на “ПРОМЕНА ВЕРЕ НА ФИЛИПИНИМА: Бивши Католички бискупи прешли у ПРАВОСЛАВЉЕ! (ВИДЕО)

  1. Interesantno, kakav prelaz iz katolika u pravoslavelje ili obratno. To je ista vera pod dva imena. Zar katolici nisu prihvatili Vavilonsku veru a poslje su pravoslavci prihvatili grcku veru a to je koliko mi je poznata istorija sve isto samo se vodi borba oko polozaja i slave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.