Huffington Post: Хилари Клинтон је спремна да ратује са Русијом и Кином – упозорени сте!

Кандидаткиња Демократске партије за председника САД, Хилари Клинтон, слепо верује у изузетност Америке, толико да оправдава ратове и сасвим је у стању да започне оружани конфликт са Кином и Русијом.

Ово је написао Брус Фејн, коментатор утицајног америчког онлајн листа Huffington Post.

У истом тексту истог аутора се даље иронично наглашава: „Ако сте уверени да је рат против Русије и Кине који им не би објавио Конгрес САД неопходан да би била остварена божанска мисија давања слободе, праведности и достојанства руском и кинеском народу, онда гласајте за председничког кандидата демократа Хилари Клинтон”.

Фејн одмах и упозорава: „Високомерна убеђеност демократа да су Сједињене Државе локомотива човечанства, а цео остали свет вагони који хоће некада је довела до рата у Вијетнаму”.

Фејн додаје да је Клинтонова продемонстрирала своје агресивне и ура-патриотске погледе на спољну у августу за време наступа пред Америчком легијом. Тада је тврдила да су САД “изузетна” и “незаменљива” земља и да цео свет гледа у Сједињене Државе, а ако се Вашингтон не би држао своје „одозго послате улоге” свет би наводно захватио хаос.

Комантатор Huffington Post поводом овога подвлачи: „Изгледа да госпођа Клинтон није свесна да је свет постојао хиљаде година без падања у хаос пре него што су се 1776. године појавиле Сједињене Државе”.

За овим је уследило: „Она је подржавала и подржава ратове, што значи – легитимизовање убистава – у Авганистану, Ираку, јемену, Сомалији и Либији. Мешање САД у ратне конфликте у тим земљама само је повећало, а не смањило хаос.”

Фејн посебно наглашава да је Клинтонова са положаја државног секретара САД помогла да се изрежира смена режима у Украјини и да се изборила за пружање војне помоћи новој власти у Кијеву „ради борбе против Русије у њеној историјској сфери утицаја”.

Фејн указује да Клинтонова баштини примитивно поимање политике демократе Линдона Џонсона: наши добри момци против туђих лоших момака, а због те логике се пола милиона америчких војника заглибило у Вијентаму.

Фејн закључује текст речима: „Хилари Клинтон је спремна да ратује са Русијом и Кином. Упозорени сте”.

Извор: fakti.org