А ГДЕ ЋЕ ГМО ЛОБИСТИ: У Хагу треба да почне суђење Монсанту за “злочине против човечности“

Монсанто ће бити на мети због “злочина против човечности“ пред судом у Хагу у Холандији, који званично почиње у петак 14. октобра 2016. године.

Циљ Трибунала је да пружи правно мишљење о здравственој и штети животне средине коју је проузроковао овај агрохемијски гигант, Монсанто, пише “Ацтивистпост.цом”

Овај суд ће се састојати од пет међународно признатих судија који ће слушати исказе тридесет сведока и стручњака из целог света који ће испричати своје приче профилишући природу Монсантовог тероризма животне средине на човечанство и планету.

Сајт посвећен трибуналу (монсантотрибунал.орг) описује неке ситуације и специфичности које окружују циљеве овог предстојећег суђења:

Циљ Трибунала је да пружи правно мишљење о здравственој и штети животне средине коју је проузроковао мултинационални Монсанто. То ће се додати међународној расправи да се и екоцид уврсти у међународно кривично право. Такође ће људима широм света пружити добро документован досије који ће моћи да се користи у тужбама против Монсанта и сличних хемијских компанија.

Критичари Монсанта тврде да је компанија била у стању да игнорише људску и штету животне средине изазвану њиховим производима настављајући да спроводи своје разорне активности кроз системску стратегију прикривања лобирањем код регулаторних и државних органа, лажима, корупцијом, пуштањем лажних научних студија, вршећи притисак на независне научнике и манипулисањем новинарима.

Наш напор је заснован на опажању да ћемо само кроз грађанску акцију бити у стању да постигнемо надокнаду за жртве ове америчке мултинационалне компаније. Процедуре су истинска просторна препрека за жртве. Они нису вољни да уложе време и новац у парницу, посебно јер не постоји разлог да се верује у позитиван исход. Често, када је компанија као Монсанто оптужена, компанија све реши ван суда, заобилазећи успостављање негативног правног преседана.

Општи циљ Трибунала:

Да донесе пресуду, макар и симболичну, против Монсанта од стране реалних судија, након поступака на међународном суду, и допринесе успостављању међународних механизама да обезбеди правду жртвама мултинационалних компанија.

Специфични циљеви:

Проценити случај против Монсанта и проузроковане штете у складу са међународним правом;
Проценити Монсантове акције у односу на злочин екоцида. Покрети грађана су упутили апел за међународно кривично право да то призна као злочин;
Размотрити могућности измене Римског статута о оснивању Интернационалних компанија;
Кривични суд да усвоји и злочин екоцида, тако да буде могуће да се суди и физичким и правним лицима за овај злочин.
Као што можете видети, овај трибунал само тражи да постави темеље за систем који треба да буде успостављен не само за заустављање свих Монсантових глобалних геноцидних активности, него и за евентуално задржавање криминалаца који воде Монсанто и завереника који улажу у овај терористички ентитет који је одговоран за своје директне и индиректне злочине против човечности.

Занимљиво је да овај суд држи Монсанто са стандардима УН агенде 21/Агенда 2030 која позива на ствари као што су “одржива животна средина,“ право да се једе здрава храна, право на уживање највишег стандарда здравља, па чак и повреда слободе научног истраживања. Изнад и изван свега тога, биће постављено и веома озбиљно питање Монсантових потпуних ратних злочина против човечности.

Иронија је да ће ова питања на крају бити постављена у УН, истом систему који природне и неопходне хранљиве материје познате као ЦО2 означава као “загађиваче,“ тако да ће у најмању руку бити занимљиво да се види хоће ли ишта произаћи из овога од стране Уједињених нација.

То што УН означавају ЦО2, вероватно најпотребније једињење на планети, као “загађивач“, али треба да се продрмају и натерају да признају очигледне безосећајне Монсантове злочине против човечности и приоде је само по себи алармантно.

Док је ЦО2 извор живота свих биљака на Земљи и самим тим кључан за живот какав познајемо, Монсанто је затровао планету са својим ГМО семенима и глисофатним Роундуп-ом (признато да је токсичан од стране ЦДЦ), што је изазвало непоправљиву штету планети и човечанству.

Спектар генетских и биохемијских оштећења изазваних Монсантовим тровањем је у распону од непотребног убиства ситних инсеката који су потребни за еколошку равнотежу у природи и уништавања и убијања биљака широм света, до тровања животиња и људи како расте стопа урођених мана, рака, ендокриних поремећаја и још много тога, од којих су многи повезани са отровима сличним Монсатовим.

Можда се питате како смо стигли довде? Похлепом и корупцијом, како указује резиме трибунала. Монсанто је усвојио исти модел као и индустрија вакцина; прави профит, ућуткај новцем оне који су повређени или убијени твојим прозводом, и води информациони рат пропаганде против својих непријатеља чак и када научна заједница призна да нема доказа да су ГМО безбедни и научни докази показују да су ГМО директно повезани са развојем тумора код пацова (Сералини студија) када им се даје у трајању времена упоредивим са животним веком тих створења (за разлику од Монсантове обмањујуће “шестомесечне“ студије са пацовима).

У најгорем случају, верујемо да ће ово барем послужити као формални запис за будуће човечанство да види Монсантове криминалне радње, и надамо се да ће бити одскочна даска ка правди и одговорности, чак и ако то позајмљује говор новог светског поретка “одрживости“ и “просперитета.“

Ако Монсанто не буде кривично одговоран за своје злочине против човечности, то ће вам такође рећи све што треба да знате о правој природи псеудо “глобалне власти“ познате као Уједињене нације, које до дана данашњег немају кредибилитет када је у питању права правда и људска права широм света.

Неуспех у предузимању одлучне акције против Монсантових злодела против човечности и планете ће пружити прилику да се још једном докаже непоштени фронт који УН првенствено представљају. Немојмо заборавити да су УН такође бескористан “званични“ орган власти новог светског поретка прикладно створен од стране саме владајуће елите после Другог светског рата. Наиван је онај чије су наде превелике по питању овог престојећег суђења јер не признају праву природу и посвећеност УН.

 

 

 

Извор:  webtribune.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...