ЗАХАРОВА: С-300 у Сирији одговор на намеру САД да бомбардују сиријске аеродроме

Русија је одлучила да у Сирији размести комплексе С-300 након цурења информација о томе да Сједињене Америчке Државе намеравају да крстарећим ракетама бомбардују сиријске аеродроме, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„С-400 је тамо одавно, а некако су се сви према томе односили нормално и нико није говорио да је то шоу. Они су тамо одавно и, како ми се чини, сви су за то знали. С-300 су се тамо појавили након што су процуриле информације од експерата блиских америчком естаблишменту. Они су следили један за другим и претпостављали су да ће они крстарећим ракетама бомбардовати сиријске аеродроме“, рекла је Захарова за телевизијски канал „Дожд“.

Захарова је додала да су комплекси С-300 премештени с обзиром на то да се тамо налази руска техника и да руска авијација изводи операцију, а нико не зна куда би могла да полети таква ракета, понекад ни сами Американци, као што не знају ни куда су полетеле њихове ракете у Дејр ел Зору.

Министарство одбране Русије је 4. октобра саопштило да је у Сирију допремљен ракетни систем С-300 који је предвиђен за заштиту поморске базе у Тартусу и руских војних бродова који се налазе у приобалној зони.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...