ГОТОВ ЈЕ! НАРОД ДИГАО УСТАНАК ПРОТИВ МИЛА – Полиција напушта барикаде и стаје на страну народа! ДА ЛИ ЋЕ СЕ ПОНОВИТИ?

Упркос блокадама којима полиција спречава народ да се пробије до Подгорице, полицијске барикаде редом падају.

Полиција широм Црне Горе одбија да изврши већину наређења, која се односи на репресију према грађанима и мирним демонстрантима. Упркос блокадама којима полиција спречава народ да се пробије до Подгорице, полицијске барикаде редом падају.

Полиција нема намеру да брани овај режим. Доста је било свега, полиција стаје на нашу страну. Велика већина командира полиције нема намеру да брани трули режим рекао је један учесник демонстрација, тако је било веровали или не!

Блокада Вирпазара је пала, грађани из целе Црне Горе стижу у Подгорицу. Пре свега из Будве, Мојковца, Пљеваља, Никшића…
– Порука Милу је та да се не плашимо. Сила над грађанима неће проћи – додаје саговорник.

Владавина Мила Ђукановића, по свему судећи, приближава се крају. Наиме, након што је црногорска полиција брутално напала мирни протест Демократског фронта овај чин су осудили представници неколико најмоћнијих светских сила као и многи познати светски интелектуалци.

Прва се огласила Русија која је истакла да је очигледно да укључивање Црне Горе у процес евроатлантских интеграција не води ка њеној консолидацији и просперитету.

“Не може да се не уочи да, упркос уверењима које црногорско руководство добија из западних држава, укључивање те земље у процес евроатлантске интеграције ниуколико не води њеној консолидацији и просперитету. Пре ће бити супротно – присутна је политичка и идеолошка поларизација друштва и заоштравање социјалноекономских проблема”, наведено је у саопштењу званичне Москве.

“Стиче се утисак да усмеравање на убрзано кретање Црне Горе ка НАТО истовремено претпоставља гушење алтернативних приступа”, навело је руско Министарство иностраних послова.

Огласила се и бивша посланица у Европском парламенту и бивша шефица делегације Европског парламента за југоисточну Европу Дорис Пак. Она је Ђукановића назвала аутократом који је себе поставио изнад закона.

– У Црној Гори земљи кандидату за чланство у ЕУ аутократски премијер је поставио себе изнад свих закона, хапсећи мирне демонстранте, написала је Пак на свом Твитер профилу и затражила реакцију од Европске уније.

Овако је то изгледало пре годину дана, може ли да се понови?

 

Извор: Танјуг/Курир
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.