ЕКСКЛУЗИВНО — ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕД РАСПАДОМ: Пуца владајућа коалиција!

Изјава потпредседника Социјалистичке партије Србије Бранка Ружића да жели да руши најјачег човека у Србији била је повод да премијер Александар Вучић пред свим министрима на седници Владе упути пацке лидеру социјалиста и шефу дипломатије Ивици Дачићу, коме се иронично захвалио на покушају његовог рушења.

Наиме, како сазнаје „Ало!“, Александар Вучић је на седници Владе Србије која је одржана у четвртак „укорио“ Дачића због изјава Бранка Ружића.

– Хвала, Ивице, што ме рушите – рекао је Вучић иронично приликом обраћања министрима на седници Владе.

Лидер СПС-а и први потпредседник Владе Србије остао је без коментара на ове премијерове речи.

Како пише лист, никоме није јасно зашто је Ружићу било потребно да, баш у тренутку када Србија има проблеме на спољном плану због тога што покушава да заштити Републику Српску и Србе на Косову, вештачки произведе рат у Влади. Досад је изгледало да су социјалисти добили све што су тражили за улазак у Владу, а сам Ружић се није оглашавао приликом недавне чистке у СПС-у.

Незванични извори „Ало!“ тврде да постоји могућност да Ружић на овај начин жели да се покаже пред странцима као човек на кога у будућности могу рачунати као евентуалну замену Вучићу.

– Србију притискају и Запад и Исток, да не говоримо о затегнутим односима са косовским властима и званичним Загребом и Сарајевом. У таквој ситуацији врло је вероватно да је некоме споља требало да унесе раздор у државно руководство, које је у последњих неколико случајева деловало много сложније него у неким претходним ситуацијама – тврди извор.

One Comment on “ЕКСКЛУЗИВНО — ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕД РАСПАДОМ: Пуца владајућа коалиција!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...