УБИО ГА УРАНИЈУМ НА KОСОВУ? Бајденов син добио тумор због НАТО бомби

На територију Kосова и Метохије НАТО је током бомбардовања 1999. године бацио велику количину уранијумских бомби.

Најстарији син америчког потпредседника Џоа Бајдена, Бо Бајден (46), умро је од тумора на мозгу, а није искључено да је тешку болест зарадио док је боравио у америчкој мисији на Kосову.

Бајденов син Бо био је службеник на Kосову, па постоји могућност да је и он једна од жртава уранијумског НАТО бомбардовања.

Познато је да је огроман раст канцегорених обољења у Србији забележен у протеклих деценију и по, а поједине независне стручне комисије то тумаче тиме што је на територију Kосова и Метохије НАТО током бомбардовања 1999. године бацио велику количину уранијумских бомби.

С тога је Kосово и Метохија један од најзагађенијих простора уранијумом, а чак су и приштинске власти објављивале извештаје о великом порасту канцерогених обољења у последњој деценији.

Због пораста оболелих војника који су учествовали у НАТО акцијама на Kосову први су узбуну подигли Италијани, а према подацима из 2013. године угрожено је 70.000 војника из базе у Риминију који су учествовали у ратним операцијама на Kосову, али и у Сомалији и Ираку.

Преминули Бајденов син је такође учествовао у америчкој инвазији на Ирак, а потом је постао главни државни адвокат савезне државе Делавер.

Бајдена су први озбиљнији здравствени проблеми снашли 2010. године, када је претрпео блажи мождани удар. У међувремену му је откривен рак и 2013. године се углавном повукао из јавности, а прошле године је у једној тексашкој болници био на операцији. Иза њега су остали супруга Хали и двоје деце – Натали и Хантер.

 

 

Извор:  alo.rs / Telegraf.rs