ПАПА ФРАЊА: Свет налази у неповратном хаосу који ће идуће године достићи невиђене размере

Папа Фрања је рекао иранском председнику Руханију да се библијска пророчанства о крају света постепено испуњавају и да се свет налази у неповратном хаосу који ће идуће године достићи невиђене размере.

Одговарајући на тврдњу председника Руханија да Махди долази, папа Фрања је потврдио да он заиста долази, али да се зове Христ. Папа је позвао све хришћане, муслимане и јевреје да се уједине и припреме за његов долазак.

Пуно се извештавало о посети председника Роханија Ватикану, при чему га је папа Фрања одвео у обилазак. Пошто је ово први пут да се ирански лидер састао са папом од 1989. године, изненађујуће је то што су се оба лидера понашала као да су дугогодишњи пријатељи.

Ипак, тема њиховог разговора је била поприлично језива, пошто је папа упозорио на мрачне дане у блиској будућности. „Пустили су сузе“, рекао је један сведок из Ватикана. „Обојица су се суздржавали јер знају шта се дешава у свету. Папа Фрања је рекао да су библијска пророчанства почела да се испуњавају“.

Лидерима су се придружили и ирански министар спољних послова, Мухамед Џавад Зариф, ватикански секретар државе, кардинал Пјетро Паролин, као и архиепископ Пол Рихард Галагер. Пазећи да не увреде иранског председника, ватикански званичници су склонили неколико нагих римских статуа из класичне ере док је Рохани обилазио музеј.

Председник Рохани је рекао да се Иран увек налазио на линији фронта у борби против тероризма, те да би ситуација била много другачија да није било Ирана.

Откад је постао папа пре три године, папа Фрања је често говорио против екстремизма и насиља у име вере. Он је такође позвао на дипломатију на Блиском истоку објаснивши како конфликти утичу на свет.

Он сада верује да је свет отишао предалеко и да су мрачне силе превише напредовале, те да ће свет бити „непрепознатљив“ у ово доба идуће године.

 

 

Извор: Webtribune.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...