ТЕРОРИСТИ НА НИШАНУ: Руски авиони дежурају у ваздуху и бомбардоваће припаднике ИД који покушају да уђу у Сирију!

Авиони Ваздушно-космичких снага Русије спремни су да у сваком тренутку бомбардују и ракетирају припаднике Исламске државе који покушају да из Ирака пређу у Сирији – саопштио је генерал-потпуковник Сергеј Рудској.

Начелник Главне оперативне управе Генералштаба РФ притом је нагласио:

„Наше Ваздушно-космичке снаге даноноћно прате развој ситуације око ирачко-сиријске границе помоћу беспилотних летелица и других средстава за извиђање. Наши авиони дежурају у ваздуху и спремни су за муњевито наношење удара по терористима“.

Рудској је све ово рекао имајући у виду најављену могућност да ће терористи из Мосула бежати према Сирији. А још више могућност да ће им ирачка армија по налогу Американаца – и уз њихову асистенцију – отворити пролазе према Сирији.

Зато је Рудској подвукао: „По цео дан и ноћ од 17. октобра (тада је формално почела „операција Мосул“) држимо под присмотром границу Сирије са Ираком. Наши авиони су на потребном нивоу приправности“.

Рудској је истовремено открио да су током три последња дана авиони америчке коалиције у Ираку убили преко 60 цивила и више од 200 ранили:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...