ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ: Aмерику чека нови 11. септембар

Пошто САД нема посебних успеха у борби против ИД на Блиском Истоку, терористи могу да изврше терористички напад који ће од 11. септембра направити само бледу сенку, изјавио је амерички генерал Стивен Таунсенд.

Терористи Исламске државе планирају да из Раке преместе своје активности изван граница Сирије, али је за сада непознато где ће они ударити, рекао је генерал.

“Судећи по речима геберала Таунсенда, он нема никакве тачне податке о томе има ли ИД потребне ресурсе за нападе који ће 11. септембар бацити у заборав. Оваква упозорења личе на ону америчку “фифти-фифти“. Он може да се игра са таквим прогнозама, јер при сваком резултату може бити у праву. Ако се ништа не деси, рећиће да су херојски спречили трагедију, а ако се деси, онда ће говорити да је он лично на то упозоравао.“, – прокоментарисао је ову изјаву руски експерт Алексеј Зудин.

Алармизам представника америчке војске је рефлексија неспособности исте. Ту се такође ради о меркантилној жељи да се на себе привуче пажња, додаје Зудин.

Извор: Правда