ТЕРОРИСТИ И АМЕРИ У СТРАХУ: Путиново супертајно оружје стигло у Сирију! (ВИДЕО)

Најновији руски хеликоптер Ка-35 британски медији описују као „Путиново застрашујуће шпијунско оружје“ које може да промени однос снага у Сирији.

Западни медији реаговали су на снимак који се појавио на интернету на којем се може видети најновији руски хеликоптер за електронско и радарско извиђање Ка-35 уз тврдњу да је снимак начињен у Сирији.

Британски лист „Дејли стар“ пише да се ради о „ултрамодерном супероружју“ које је примећено на небу изнад Сирије, додајући да је председник Русије Владимир Путин планирао да створи флоту нових високопрецизних војних хеликоптера како би извојевао победу у сиријском рату.

 

 

Како пише лист, хеликоптер ове класе опремљен је радио-техничким системом за извиђање копнених циљева, који руским пилотима даје предност, тако што их унапред упозорава о могућим претњама. Према незваничним информацијама, ова „супертајна шпијунска техника“ такође је у стању да ремети линије комуникације и да блокира електронске системе, што би вероватно могло да објасни недавно искључење интернета у Сирији, пише „Дејли стар“.

Извор из руске војне индустрије саопштио је да је Ка-35, који је развијен из модела Ка-31, прошао све неопходне провере и прошле године примљен у састав руске војске. Међутим, ово је први пут да су јавности доступни снимци „овог ужасног Путиновог тајног шпијунског оружја“.

Појављивање снимка са хеликоптером поклопило се са упозорењем неких експерата да Русија има довољно снаге да уништи НАТО.

– У контексту заоштравања сиријске кризе Москва је своје тактичке бомбардере довела у стање повишене бојеве готовости – тврди британски лист.

Ових дана на интернету је најпре објављена фотографија, а затим и видео снимак „летећег радара“ КА-31СВ (Ка-35) у пратњи хеликоптера Ми-35М и Ми-28Н. Тврди се да су снимци начињени у рејону Латакије.

 

 

Извор: vesti-online.com