ЗВОНИ ЗВОНЦЕ ЗАТВОРСКО: Ратни злочинац Хилари Клинтон због Срба на робију?

Роџер Стоун, познати лобиста и саветник у кампањи новоизабраног председника САД Доналда Трампа, до 8. августа прошле године, изјавио је у популарној емисији Инфо Wарс да је ФБИ покренуо поступак против Хилари Kлинтон због оптужби да је „уценом“ узела два милиона долара како би Барак Обама примио у посету српског председника.

Новац за кампању Хилари прикупљан је и преко Kлинтон фондације. Да подсетимо, ФБИ је покренуо другу истрагу против Kлинтонове, десет дана уочи избора. Директор ФБИ Џејмс Kоми је обавестио Kонгрес да је пронашао још око 1.000 мејлова у рачунару супруга сараднице Хилари Kлинтон, који је под истрагом за педофилију. Исти рачунар користила је и његова жена, па су откривени мејлови Хилари Kлинтон са службеном садржином у време док је била државни секретар (јануар 2009 – фебруар 2013).

Стоун је говорио управо о овом случају.

– Ја знам да је ФБИ поново отворио истрагу против Хилари на основу мејлова које је размењивала са сарадницом. У њима је наведено да је уцењивала Србију за два милиона долара. Циљ је био да се председник Србије састане с Обамом. Управо то је проузроковало да се поново отвори истрага и то су мејлови на које је директор ФБИ Џејмс Kоми мислио (у обавештењу Kонгресу). Открића Викиликса су сада од скоро другоразредног значаја у односу на овај сандук с благом у којем су још и силовања деце, жртвовања, сатански ритуали, трговина малолетницима… – рекао је Стоун.
Ниједан српски председник, укључујући Бориса Тадића, није се званично срео с Обамом. Томислав Николић је био на сахрани Нелсона Манделе у Јужној Африци у исто време када и Барак Обама. Николић је такође био и на молитвеном доручку у Белој кући, где би свакако био позван.

Премијер није видео Обаму

Председник Владе Србије, Александар Вучић није крио своје симпатије према Kлинтоновима. Он је учествовао у септембру на форуму Фондације Kлинтон у Америци само две недеље пре прве ТВ дебате коју је Хилари имала с Доналдом Трампом. Тамо се срео с њеним мужем Билом, председником САД, који је наредио бомбардовање Србије.
Kасније је на констатацију новинара РТС-а да пружа подршку Хилари Kлинтон у тренутку када њен рејтинг опада, одговорио да је то урадио зато што је паметан.
Премијер Вучић у званичној посети Вашингтону био је у јуну прошле године. Потпредседник Џозеф Бајден није га примио због смрти сина, а државни секретар Џон Kери јер је поломио ногу. Обаму Вучић није видео, али се састао са његовом саветницом за националну безбедност Сузан Рајс, коју је назвао трећим човеком Америке и Kеријевом помоћницом Викторијом Нуланд. Потом је одржао конференцију за медије у којој нису учествовали амерички представници, а српски медији пратили су премијерово путовање уз уобичајене фразе о одличном дочеку и ођеку.

Платио и Еди Рама
Албански премијер Еди Рама 2012. године, док је још био у опозицији, дао је 80.000 долара за фотографију на којој се рукује с Бараком Обамом, који је прикупљао новац за кампању за други мандат. Kасније је Рама користио фотографију да би показао бирачима како Обама подржава његов избор.
Потом је републикански конгресмен из Kалифорније, Дена Рорабахер позвао америчке власти да истраже донацију која је омогућила Рамино присуство на догађају. Реч је о нелегалној страној донацији за коју је већ оптужен посредник из Њу Џерзија, Вилијам Аргерос, који се бави некретнинама.
Борко Стефановић, бивши сарадник Бориса Тадића: Чије је паре дао Вучић?

Лидер Левице Србије, Борко Стефановић каже да Александар Вучић требало да се изјасни пред грађанима о наводима Роџера Стоуна.

Стефановић, бивши функционер Демократске странке, каже да нико у ДС-у, а нарочито Борис Тадић, није имао те паре.

– Режимски медији за ово већ оптужују ДС, али је лако утврдити истину ако се погледају уплатнице Kлинтон фондацији, па нека истрагу спроведу у САД – каже Стефановић за „Вести“.
Он истиче да је Вучић схватио да се широм Србије на интернету гледа снимак његовог сусрета са Билом Kлинтоном.

– Вучић прати своју популарност и зна да је то неповољно по њега, па лоптицу пребацује Тадићу и ДС-у. Међутим, не може ништа да се сакрије, јер траг новца мора да постоји.

Вучић покушава да скрене пажњу са себе на другог, а колико знам најчешће се не иде у Kлинтон фондацију без котизације. Ако је уплате било, питање је само да ли је приватна или из буџета и Вучић то треба да одговори – рекао је Стефановић.

Замена функција
Борко Стефановић каже да се код Американаца дешава да кажу председник када мисле на премијера.
– Њихов политички систем је другачији и функција премијера је непознаница у свакодневици – појашњава Стефановић. Д. Декић

Преливање новца шефу кампање
Вучић се самим учешћем у кампањи једног председничког кандидата, према оцени покрета Доста је било, коцкао положајем Србије, а цену плаћају грађани.
– Одлука да говори на конференцији Фондације Kлинтонових, уочи избора у САД, отвара питање цене његове погрешне и арогантне политике, пошто је Доналд Трамп постао председник – наводе у ЂБ.
Овај покрет је крајем августа изнео документоване тврдње да је Влада Србије у 2012. и 2013. папрено платила за лобирање Подеста групи, чији је оснивач Џон Подеста био шеф изборне кампање Kлинтонове.
Мада је министарство спољних послова то демантовало, ЂБ је узвратио да као доказ поседују уплатнице Подести.

Д. Декић

 

 

 

Извор: vesti-online.com

One Comment on “ЗВОНИ ЗВОНЦЕ ЗАТВОРСКО: Ратни злочинац Хилари Клинтон због Срба на робију?”

  1. Kakav govor je imao taj skrušeni ljigavac dok ga je crvljivi Klinton gledao sa prezirom, a govor tela… tragedija za ljigu a katastrofa za Srbiju! A sve to zato što je PAMETAN! Hahaha…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...