НОВИ УДАРАЦ ЏИХАДИСТИМА: Трамп и Путин покрећу нове ваздушне ударе у Сирији?

Изабрани председник САД Доналд Трамп могао би вратити на снагу споразум који је у септембру постигнут са Русијом о заједничким ваздушним ударима по терористима у Сирији, наводи Вашингтон пост, позивајући се на представнике Пентагона и Стејт департмента.

 

Представници америчке војске и дипломате су саопштили да ће се придржавати политике коју одреди нова администрација, али извори упознати са ситуацијом наводе да ће сарадња са Москвом бити највише усредсређена на враћање на планове Обамине администрације о ваздушним ударима у Сирији заједно са Русијом, наводи лист.

„Ми смо били спремни за акцију, и бићемо поново“, наводи лист речи представника Пентагона.Представник Стејт департмента је саопштио да план који је био представљен у септембру и укључивао Заједнички извршни центар Русије и САД за планирање удара по објектима милитаната, вероватно, ће бити представљен новој администрацији, саопштава лист. Ипак, нагласио је извор, нико не зна какве акције ће предузети Трамп. „У овом тренутку све су то спрекулације“, наводи извор. Како је саопштено раније, председник Русије Владимир Путин и изабрани председник САД Доналд Трамп у телефонском разговору су се сложили да је потребно ујединити напоре у борби против међународног тероризма и екстремизма.

Извор: rs.sputniknews.com