ОБАМА РАДИ ТРАМПУ ИЗА ЛЕЂА: Са европским лидерима на своју руку договара нове санкције Русији!

Одлазећи председник САД Барак Обама и европски лидери разговараће у петак у Берлину о продужетку санкција Русији због интервенције у Украјини.

Такође, тема разговора ће бити и увођење нових санкција због бомбардовања Сирије, пренео је Ројтерс.
Kако се наводи, састанком ће предсеедавати немачка канцеларка Ангела Меркел, а присутни ће бити лидери Велике Британије, Француске, Италије и Шпаније.
Састанак, заказан за петак 18. новембар, организован је свега недељу дана након победе Доналда Трампа на председничким изборима у САД, а према наводима немачких званичника, план је да се наредних недеља продуже санкције Русији, које истичу крајем јануара.

Међутим, постоји забринутост да ће Трамп урадити супротно након инаугурације 20. јануара, јер је раније алудирао да ће настојати да се приближи Русији.

Европски лидери ће до тада настојати да разјасне ситуацију са Обамом.

– Налазимо се у критичној ситуацији. Морамо да заштитимо ситуацију у којој Европска унија остаје при санкцијама, а нови председник жели да их укине- наводе немачки званичници.

Европски званичници страхују да ће Русија искористити време до инаугурације Трампа да предузме нове нападе у Сирији и Украјини.

 

 

 

Извор: Танјуг