ОПРЕЗ! Труло месо из 1982. године кренуло ка Србији!

У питању је неколико стотина тона меса, које ће илегалним каналима стићи до произвођача месних прерађевина.

Ипак ћемо у виршлама јести смрзнуто месо из 1982. године! Оно је ипак стигло у Бар! Прекјуче је истоварено са брода, а већ јуче је кренуло пут Србије, Босне и Херцеговине и Македоније! Ово су последње информације, а уједно и епилог тродневног нагађања да ли је брод са таквим товаром уопште упловио у Луку „Бар“, што је званично за „Ало!” демантовала црногорска Управа царина, а које је објавио портал „агросервис”, позивајући се на изворе из барске луке.

Да неко није наручио, то не би стигло!

Др Мирослав Стојишић каже да је брод са товаром смрзнутог меса из 1982. године стигао јер су то поручили купци.

– Чим је дошло у Црну Гору, онда су постојали купци из те државе, Србије, Македоније, БиХ и осталих земаља. Вероватно су већ имали припремљене прелазе, односно руте којима би то месо прошло. Посао је донекле покварила дојава радника из барске луке. Сад је на надлежнима да све то да прате – објаснио је он.

– Јуче је истоварено смрзнуто месо у барској луци, за које су цариници после одласка брода рекли да не постоји. Данас је као транзитна роба упућено купцима. Наш извор у луци тврди да ће ово замрзнуто месо постепено бити испоручивано Србији, Босни и Херцеговини и Македонији. У питању је више стотина тона – навели су јуче у „Агросервису”. Да је ситуација крајње озбиљна, јуче су потврдили у Управи царина Србије и Управи за ветерину Министарства пољопривреде, који су, не верујући Црногорцима који су тврдили да месо није стигло, појачали надзор граница Србије.

– Иако се цела ствар данима компликовала опречним вестима, ми смо ипак појачали царинску контролу на свим гранцима. Све време смо у приправности без обзира на тврдње црногорске Управе царина. Ако месо крене, поред нас проћи неће – навели су за “Ало!” у Управи царина Србије.

One Comment on “ОПРЕЗ! Труло месо из 1982. године кренуло ка Србији!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...