ТРАМП ПРЕДСЕДНИК САД — Срби су добитници, ево ко су губитници

Медији су после победе Доналда Трампа на председничким изборима у прогласили Србе као победнике у региону. А ко је од лидера у региону највише изгубио?

Црна Гора је данас суочена са очајником, који је остао без међународне подршке, који је дозлогрдио огромној већини грађана, и који у овом тренутку у рукама има још једино корумпирани и криминализовани репресивни апарат.

Све корумпиране и криминализоване аутократе, и све корумпиране политичке елите, од Брисела до Вашингтона, жарко су желели победу Хилари Клинтон. Многи од њих су, баш као и Ђукановић, милионским донацијама Фондацији Клинтон, већ дуже куповали америчку наклоност и помагали Хиларину кампању. Али је од свих њих само Ђукановић тај који је хазардерски, у предвечерје америчких избора, порушио све друге мостове, и ставио „сва јаја у само једну питу“ звану Хилари.

По томе Мило Ђукановић спада у групу највећих губитника америчких председничких избора. Избора чији је резултат обезвредио два једина Ђукановићева адута на међународном плану – оштру антируску политику и уходани механизам милионског корумпирања америчке администрације.

Ето то су узроци очаја у коме се данас налази први човек Црне Горе.

Зато је Црна Гора минулих дана постала позорница за, до сада невиђено, Ђукановићево и Катнићево распојасано лудило. За типично лудило очајника, које на све стране сипа сумануте оптужбе и зајапурене претње.

Али колико год су „терористички сценарији“ Миливоја Катнића малоумни а његове оптужбе на граници гротеске – било би опасно багателисати те лудости. Због Ђукановићевог очаја и због његове познате спремности на сваки злочин – ми сви морамо бити дубоко свесни да ово Катнићево малоумно, неодговорно и криминално поступање прети да Црну Гору гурне у унутрашњи сукоб са несагледивим последицама.

Специјални тужилац је од почетка талац ове „терористичке фарсе“. Ових дана он наставља да све дубље тоне – без обзира што се сви спрдају његовим диетантским причама – и не показује никакву намеру да стане у свом професионалном суноврату. Да стане у овом ‘моралном стриптизу’ на Миловој и Бебиној шипци.

Управо зато читава Црна Гора мора хитно престати да се спрда његовим потезима, и мора почети да их узима веома озбиљно, и да најоштрије критикује сваки његов нови сценаристички излет, сваки нови наставак „терористичке фарсе“. Јер досадашње спрдање очигледно подстиче Миливоја Катнића на нове, још веће бедастоће, и на нова и још дубља понирања. Сви морамо бити опоро свјесни огромне опасности да већ следећа Катнићева креација може читаву државу одвести у отворено насиље и ванредно стање!

А та диктатура је сценарио који је био планиран за изборни дан, у случају побједе опозиције, и сценарио на коме и даље, сада преко Катнића, упорно раде очајник Мило Ђукановић и његово криминално окружење.

Трампова администрација ће се отрести токсичног наслеђа Клинтон-Буш-Обама ере, а „заборављени балкански аутократа“ Мило Ђукановић јесте бескрајно токсични дио тог прљавог наслеђа. Било би заиста бескрајно глупо сада спасавати „токсичног“ Ђукановића од његовог неизбежног и брзог суноврата. Притом је једнако глупо и опасно багателисати ово Катнићево гурање Црне Горе ка насиљу, као што је глупо и погубно данас улазити у коалицију са политичким покојником Милом Ђукановићем.

Куцнуо је тренутак да црногорско друштво покаже да поседује историјску одговорност. Да покаже да има капацитета да се отресе од вековног ауторитарног наслеђа, и да је сазрело да настави пут у демократску будућност – без Ђукановића, без УДБА-е, без Калића, Шарића и Мићуновића, без Маровића, Катнића и Меденице. У складу са законом.

Извор: ИН4С

Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.