РУСИ СЕ СПРДАЈУ СА АМЕРИМА: Не опет! У Амерички разарач улази вода!

„Иако је коштао више од 4 милијарде долара, технолошки напредни „УСС Зумвалт“ успео је да дође само до Панамског канала на свом првом путу у своју матичну луку Сан Дијего“, у помало поспрдном чланку РТ, руски медиј близак Владимиру Путину, описује невоље новог америчког разарача који се за кратко време два пута покварио.

У понедељак је навече, пише руски портал, посада у Панамском каналу открила да вода продире у неке делове брода. С обзиром на то да је реч о једном од најмодернијих и најскупљих бродова америчке морнарице, не треба се чудити што је овај квар изазвао поспрдне реакције.

Тако РТ пише да је, успркос чињеници да је реч о чуду америчке морнарице, он у понедељак навече зависио од тегљача. Наводи се и да би проблем тек за десетак дана могао бити отклоњен. САД је признао квар, али нису давали детаљније информације о чему се ради.

Реч је о другом квару у само два месеца. Крајем септембра, само две недеље након што је први пут испловио, уочени су проблеми у испусту уља, а дошло је и до цурења.

 

Извор: Vesti-online.com