ОСЛОБОЂЕЊЕ РОБОВА: Златно доба ће се вратити у проблематично човечанство

Изборна победа Доналда Трампа је покренула угушену тектонску енергију невиђених размера. Свет је промењен, много више него што се може очекивати од било ког избора председника САД-а.

Мало је времена прошло од дана избора, али се чини да је Нови светски поредак добио јак ударац. У ваздуху постоји велики осећај слободе, као да је гласање разбило ланце генерација, и људи су се ођедном нашли на слободи, пише Израел Шамир

Kао први знак ове нове слободе, постоје извештаји да су пропали застрашујући ТТИП и ТПП, споразуми који су скоро наметнути свету од стране Обамине администрације. Трамп је убио споразуме, рекао Немцима, а то је веома добра ствар. Само због тога, вредело је изабрати Трампа.

Блесави активисти кажу да су они зауставили ТТИП и ТПП сопственим напорима. Бесмислица! Без Трампа, споразуми би били прописно потписани и ратификовани упркос свим протестима. Хајде да му дамо оно што му припада.

Честитамо Трампу што је изабрао Стивена Бенона. Он је толико демонизован од стране снага Новог светског поретка, назван “антисемистом,“ да мора бити добар. Ако Трамп истраје и задржи га, то ће бити још један доказ да је Трамп неустрашив, да је магија политичке коректности престала да ради и да реч “антисемиста“ више не може да упропасти каријеру.

Жао нам је јадних момака и девојака који ходају америчким градовима проглашавајући своју љубав и оданост Обами и Kлинтоновој. Они су отупели у слепом веровању да је Нови светски поредак вечан, да ће питоми црнци, емотивни латиноси, деликатни гејеви и паметни Јевреји увек гласати онако како им кажу паметне жене у панталонама, док би радници у Детроиту заувек пузали под бичем привилигија белаца. Гледали су превише филмова и изгубили додир са реалношћу, као што ројалисти обожавају портрете свргнутог и мртвог краља.

Сви су били робови, али робови две врсте: робови који су вољни и невољни, кућни робови и теренски робови Новог светског поретка. Група “Није мој председник“ су кућни робови; они су научили да воле и поштују господаре. Трамп је ослободио и њих, такође, али они још увек не уживају и преклињу да се врате у ропство.

Европа је пуна кућних робова. За једну генерацију је једини начин да напредује био да постане срећан роб, и то су и урадили. Постоје десетине хиљада срећних кућних робова у Шведској, који су срцем учили све слогане Новог светског поректа, иако су тако водили Шведску у катастрофу. Они су се сложили са радикалном феминистичком власти и преузимању миграната, а ођедном то више није потребно. Сада се суочавају са слободом и то им се не свиђа.

Али за теренске робове, Трампова победа је право блаженство. Они су мрзели ропство и уживаће у слободи, а кроз јефтине трикове бивших господара ће видети ко покушава да их заплаши и врати назад у кавез.

Нови светски поредак је мртав

Стари режим је назван “Нови светски поредак,“ и постојао је страх да ће они дуго трајати. Они су настали негде крајем 1960-их, проширили се осамдесетих, дошли до свог остварења почетком трећег миленијума, и пали само неколико минута пре него што су уништили свет. У оквиру овог кратког животног века, Запад је искусио необичну форму веома идеолошке власти, футуристичко поробљавање човека, како је то Орвел предвидео.

Већина становништва је демонизована; обични људи који су радили, имали вољене жене и децу, одлазили су у цркву где су називани “фашистима,“ или “привилегованим белцима“; њихова традиционална хришћанска вера је обезакоњена и гурнута из јавног простора; нормални родни односи су представљани у лошем светлу; пропаганда хомосексуалности је постала једнако значајна као комунистичка пропаганда у време Леонида Брежњева, односи родитеља и деце су били тотално неусклађени; сасвим обичне речи су биле забрањене.

“Говор мржње“ је постао водећи злочин Новог светског поретка; “бигот,“ благи израз који се пре користио за старије пуковнике, постало је најгора етикета коју можете пришити неком човеку, док су смртни грехови толерисани или охрабривани. “Антисемитизам“ је постао неопростив злочин, и укључивао је неодобравање Федералних резерви, одбојност Џенет Јелен, Голдман Сакса и одбацивање Неw Yорк Тимес-а.

Kада је Доналд Трамп говорио против међународних финансијера, АДЛ су вриснули “Антисемитизам!“, иако он уопште није споменуо Јевреје, јер знамо ко су ти финансијери. “Похлепа“ је у потпуности изашла из употребе, иако је сматрана најгорим грехом или оцем свих грехова. Вероватно је и “похлепа“ постала реч мржње.

Вероватно нико није уживао у овим последњим годинама владавине Новог светског поретка, уколико није био припадник оног једног процента веома богатих и веома моћних, а можда ни тада. Вероватно су имали мању сигурност у свом послу и својим приходима, вероватно су више морали да пазе шта говоре, вероватно су се осећали као да су на погрешном месту само зато што су исправни бели хришћани. Можда им се није свиђало што је њихова земља украдена од њих и насељена странцима. Али нико није смео чак ни да приговори, а да не буде назван нацистом, а то је смртоносна етикета.

Спашавање Европе

Иако су испади Новог светског поретка били довољно лоши у САД, били су чак и гори у Европи, и за западне Европљане, а Трампова победа је важна за њих као што је номинација Михаила Горбачова била за источне Европљане. Америчка војска је и даље у Европи, али је дух нестао. Европа ће да постане независна, пре него што пређе тачку са које нема повратка.

Проблем је у томе што је много година америчке диктатуре избрисало изворно европско лидерство. Европски политичари су обучени да владају у име Новог светског поретка. Националисти сада имају праве амбиције, али без озбиљних лидера националног калибра (осим Француске).

Руско-амерички професор је упоредио предстојеће ослобођење Запада са ослобођењем Истока пре 27 година: “Једнопартијски систем који је Запад имао од распада Совјетског Савеза је готов. Kао и доминација једне идеологије и притиска.“

Након совјетског повлачења 1990. године, Нови светски поредак је преузео целу Европу. ПЦ контрола је постала комплетна, радикални феминизам и судови за малолетнике су уништили европску продицу, сам концепт родитељства, делегитимисани су очинство и мајчинство; милиони миграната су пребачени у Европу, а сваки противник је назван “нацистом.“

Немци су посебан случај: након ужасних бомбардовања 1945. године, након интензивног образовања о Холокаусту, они су инфицирани са претераним обликом осећања кривице. Некада поносан и вредан народ је срушен и претворен у послушне робове. Сада они не желе да се одвоје од својих америчких господара.

Руси су опрезни али усхићени

Руси су задовољни Трамповом победом, али још увек нису сигурни. Да ли се то заиста могло догодити? Да ли они виде оно што мисле да виде? Међутим, појава Трампманије је одмах иза угла. Ако Трамп стигне до своје инаугурације, ако задржи неоконзервативце и ратнике Вашингтона ван значајних позиција, Русија ће му јести из руке. А то ће вероватно решити многе проблеме у свету, од Блиског истока до источне Европе.

Ако је Доналд Трмамп закаснели одговор на мировне иницијативе Михаила Горбачова, он може повући америчку војску кући, а Златно доба ће вероватно да се врати у проблематично човечанство.

У међувремену треба бити задовољан престанком либералне тираније, престанком масовних миграција и покушајем да се обнове порушене структуре друштва.

 

 

Извор: Webtribune.rs