ПУТИН УВОДИ САНКЦИЈЕ ХРВАТИМА!? Никад гори односи Русије и Хрватске!

Амбасадор Русије у Загребу Анвар Азимов изразио је велику забринутост за будућност хрватско-руских односа и приметио да није нормално да Хрватска дуже од годину дана нема амбасадора у Москви.

Азимов је рекао да је хрватско-руски привредни форум, који је требало да буде одржан у новембру, отказан јер руски предузетници нису били заинтересовани да дођу у Хрватску.

Путин и Русија уводе санкције Хрватској

Поједини медији у Хрватској најављују увођење санкције од стране Русије. Разлог за то је подршка Хрватске режиму у Украјини и коментари хрватског премијера у вези Крима што је разбеснело Владимира Путина. Председник Русије је због тога наложио „контрамере“. Поред тога, спрема се и блокада извоза из Хрватске.

Штетна политика санкција

Анвар Азимов објаснио је да је то зато јер су руски бизнисмени врло родољубиви и не слажу се с европским режимом санкција.

– Они нису сагласни да Хрватска подржава те санкције. Због тога нису били заинтересовани да дођу у Хрватску – рекао је Азимов.

Додао је да он покушава све да „оно што се догодило између Русије и Хрватске не утиче на руско-хрватске економске односе“.

– Мој је задатак, као амбасадора да минимизирам било какве последице. Није тајна да је робна размена с Хрватском смањена готово 50 посто. То је катастрофа. Пре свега, хрватски су извозници и пољопривредници ти који пате – рекао је Азимов за регионалну Н1 ТВ.

Годину дана без амбасадора

Није му, каже, „нормална ситуација“ да Хрватска више од годину дана нема амбасадора у Москви.

– Али можда је то техничко питање, а не политичко. Хрватска је имала проблеме у политици – каже Азимов и нада се да ће почетком идуће године то бити решено.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...