ГОВОР СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА КОЈИ НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ: Страшна судбина Српског председника! (ВИДЕО)

Слободан Милошевић је отеран силом са власти, то сви знају и тога су сви свесни. 

Професор др Велко Влканов, копредседник Међународног комитета за одбрану Слободана Милошевића, поводом овог догађаја изјавио је да је некадашњи председник Србије и СРЈ изгубио живот од најамних убица 11. марта 2006. године.

„У ова два датума уоквирен је један невероватан живот посвећен добробити југословенских народа, добробити српског народа. Али, као и све велике личности, Милошевић превазилази оквире своје националности, претворивши се у један од симбола борбе човечанства за правду и слободу, такав симбол какав су Патрис Лумумба, Салвадор Аљенде, Нелсон Мандела.

Човечанство мери свој раст управо кроз такве личности, код којих је сопствена судбина подређена судбини људи. Живот Милошевића започео је у невеликом српском граду Пожаревцу, у породици обичних радних људи, да би наставио на служби истих тих обичних људи. Усвојио је најбоље особине српског народа – осећање достојанства, оданости, обавезе.

Изнад свега је стављао судбину свога народа, судбину народа Југославије. А као сваки истински патриота није имао непријатељских осећања према другим народима. Био је прожет свешћу да је однос према другим народима – мера односа према сопственом народу. Јер, онај ко мрзи било који други народ – не може волети ни сопствени народ.

Живот Милошевића је завршио у Хагу, у Холандији, куда је отпремљен како би пред нелегитимним судом одговарао за туђе злочине. У ствари, требало је да одговара за злочине оних који су напали његову земљу и готово три месеца уништавали људе и имовину бомбама и ракетама. Током пет година натовско правосуђе је употребило сва могућа средства како би сломило вољу овог поносног Србина, и у томе није успело. На крају, да не би признале своју немоћ, те такозване „судије“, а у суштини – најмљене убице у тогама, убиле су га.

Поменућу један стих великог бугарског песника Георгија Џагарова, посвећен судбини ухапшеног антифашисте: „Он не хтеде на колена да падне, милије му беше да занавек очима гледати престане“.

 

 

Овај стих се у пуној мери односи и на Слободана Милошевића, који је без двоумљења бирао радије смрт него издају. И тако је у суштини постао бесмртан. Како време тече, његов живот све више ће се претварати у легенду, а његово дело – у школу у којој се учи храброст. А нама остаје понос због тога што смо се дотакли његове величине“, написао је Влканов.

 

One Comment on “ГОВОР СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА КОЈИ НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ: Страшна судбина Српског председника! (ВИДЕО)”

  1. On je imao apsolutnu vlast. Nije vratio Crkvi nacionalizovanu imovinu na KiM i time pomogao neprijatelja jer bi skoro 60%KiM bilo u vlasništvu SPC a stranci poštuju privatno vlasništvo… Naredio je da elitni oficiri zapadne alijanse dobiju kancelariju u generalštabu (general B.Grahovac) a nas je kljukao lažima kako je zabranio posmatračku misiju na KiM. U stvari je sve bio dogovoreni scenario. (ko zna sa kakvim globalnim ciljem….možda da se Rusija uvuče u rat?). Bio je frik i zakleti titokomunista, žena nije uzela njegovo prezime čak ni kao drugo. Helikopterom upao u Hilendar i posle su monasi danima ribali kamen po kome je koračo. Pljačkaška privatizacija je njegov patent. Inflacija i otkup društvenih stanova, piramidalna štednja… Nasamario je Srbe u krajinama. Gurnuo Srbe da krvare za Jugoslaviju. Usred bombardovanja sin Marko kuopuje jahtu. Najbolji drugar u zatvoru mu je Naser Orić čiji preci su bili ustaše i klali Srbe. Njegov sin i danas održava prisne veze sa Orićem. Nema dokaza da je sahranjen jer njegovo telo niko nije video kao ni Titovo (kralj A.K. je bio u otvorenom sanduku prilikom pogrebne ceremonije)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...