АМЕРИЧКА ЕЛИТА ДРХТИ: Русија опет купује злато а то је знак нечег великог

Централна банка Руске федерације је ове недеље на свом сајту објавила да је Русија у марту скупила око 30 тона злата, чиме су њене резерве злата достигле 1.238 тона.

Русија је сада пета на свету по резервама злата, наводи Међународни монетарни фонд. Међутим, цифре се односе само на злато за које се зна.

Кина, као и Русија, скупља велике количине злата, али то је тема за неки други пут.

Зашто Западу све то смета? С обзиром на геополитичку историју Русије, скупљање злата је знак нечег великог.

Довољан је само један осврт на америчку фискалну и монетарну политику и тренутну државну администрацију да би се дошло до закључка да ће њихова валута ускоро пропасти.

Било који објективни посматрач може да схвати да Русија планира кораке унапред, обраћајући пажњу на слабости Америке. Русија и Кремљ чине све за шта сматрају да ће помоћи Русији и да ће ојачати националну моћ. Она не чини ствари које ће удовољити западној агенди. Они су то чинили за време СССР-а и није баш добро прошло. Није јасно зашто Запад није ништа научио из своје прошлости.

Москва скупља злато јер верује да ће то ојачати вредност и стабилност рубље. Русија се спрема за дан када ће се ствари преокренути. Централна банка Русије је повећала каматне стопе, упркос томе што ће то оштетити економију како би спасила своју валуту. Тај потез је био успешан. У сваком случају, Русија има мали дуг у односу на САД.

Њихове банке интервенишу како би одржавале каматне стопе вештачки ниским. Управо зато скупљање злата за подржавање рубље има смисла.

Економска слабост Америке се постепено пренела и на војску и геополитику. Многи се више не плаше САД, а процес је тек почео.

У питању је бомба која откуцава. У једном тренутку ће Федералне Резерве изгубити контролу над берзом. Валута ће вредети тек колико папир на којем је одштампана. Западно, капиталистичко и богато друштво ће се урушити, а Русија ће седети и чекати дан када ће Америка схватити зашто је Русија скупљала злато како би подржала валуту.
Више није питање да ли ће до тога доћи, већ када ће до тога доћи.

Извор: Wебтрибуне.рс