ПУТИН ИМ „ОЧИТАО БУКВИЦУ“: Уметници, претерасте са „слободом говора“!

Председник Владимир Путин упозорио је руске уметнике на „крајње опасно понашање“ и позвао их да „не подстичу поделе у друштву“ прекорачујући границе слободе говора попут француског часописа „Шарли ебдо“.

– Увек постоји крхка граница између онога што зовем крајње опасним понашањем и слободе говора – рекао је јуче Путин на састанку Консултативног већа за уметност и културу.

Он је навео пример француског сатиричног часописа „Шарли ебдо“ који је познат по својим карикатурама пророка Мухамеда и који је 7. јануара 2015. у Паризу био на мети исламистичког напада у којем је убијено 12 особа, међу њима и осам чланова уредништва листа, преноси Хина.

– Питање је јесу ли ти карикатуристи требали да вређају муслиманске вернике? Можда нису хтели никог да увреде, али су то учинили – истакао је руски председник.

Он је на тај начин реаговао на изјаву популарног глумца Јевгенија Миронова који се пред њим пожалио да конзервативни активисти и власти врше све већи притисак на уметничку слободу изражавања у Русији.

 

Извор: Танјуг

Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.