РУСИЈА ЈЕ ДАНАС ЧЕКАЛА: Изостанак осуде убиства Руских лекара у Алепу оставиће тешке последице!

Руско министарство одбране оштро је критиковало Црвени крст због потпуног изостанка осуде напада милитаната на руску болницу у Алепу при чему је страдало двоје руских војно-медицинских радника. Слично важи и за остатак међународне заједнице, а напад на руске лекаре на појединим водећим медијима чак није ни објављен као вест.

Русија се чуди, али сасвим је јасно да Запад и Западне институције виде њен ангажман у Сирији као непријатељски, а милитанте као савезнике, док је изостанак саосећања према противничком санитету, цивилима и инфраструктури део шаблона понашања који Запад приказује деценијама уназад.

Колико се год Москва трудила да то преокрене, неће им поћи за руком – бар не док траје сам рат.

Изјава Црвеног крста, која је наљутила Москву, гласи: „Бомбардовање ове болнице показује како све стране у сиријском сукобу не поштују своју дужност заштите здравствених радника, пацијената и болница и не разликују их од војних локација“.

Из Москве истичу да је ово „циничан коментар“.

Такође, наводи се и да је председник Црвеног крста пре свега недељу дана био у посети руском министарству одбране и да „јако добро зна колико Русија ради за помоћ цивилима у Алепу“.

Да подсетимо, након рушења руског авиона изнад Сирије, погоршање односа између Русије и Турске је ишло константно силазном путањом, све до пуча у Турској и Ердогановог извињења за инцидент. До које мере је Кремљ спреман да иде зарад одбране части и заслуженог пијетета према руским лекарима – жртвама терора у Алепу, будући да су као кривце већ именовали САД, Велику Британију и Француску, видећемо већ у наредним данима.

 

Извор: advance.hr / Правда

Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.