ШТА СЕ ДЕШАВА? — Вучић одбио НАТО! — СНС критикује Девенпорта! — Брисел љут!

ВУЧИЋ спустио на земљу Девенпорта и разбеснео Брисел

Шеф Мисије ЕУ у Београду Мајкл Девенпорт, којег је премијер Александар Вучић споменуо током посете комесара Јоханеса Хана, пожалио се тим поводом на свом Тwиттер налогу.

„Господин Премијер јуче код нас у ЕУИЦБГ (Инфоцентар ЕУ у Београду): не занимају ме ставови Мајкла Давенпорта“, написао је Девенпорт.

Премијер Вучић је, међутим, како преноси Тањуг, током јучерашње заједничке конференције за новинаре са комесаром Ханом, поручио, како је истакао, и шефу Делегације ЕУ у Србији и европском комесару и осталима да морају поштовати „оно што Србија јесте“, а не да је праве „оним што није“.

Вучић је, наиме, најпре приметио да Девенпорт обавештава ЕУ када српски медији спомињу његово име, али не и о томе шта ти исти медији пишу о српском премијеру.

Вучић је то рекао у контексту негативних написа о њему и његовом кабинету.

СНС критиковао Девенпорта!

Посланица Српске напредне странке Марија Обрадовић оценила је данас да шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт „излази из својих оквира“.

„Девенпорт излази из својих оквира, то што ради није његов посао, али очигледно наставља да се тиме бави“, каже Обрадовић за Н1.

Говорећи о председничким изборима, каже да СНС није започео кампању, и да се још не зна ко ће бити кандидат.

„Ајде да сачекамо да премијер каже. Различити амбасадори западних земаља се мешају у унутрашњу политику. Неки имају проблема и са својим шефовима, и сугерисано је да се мешају више него што им је дозвољено. Не пријављују својим државама шта раде“, рекла је она.

„Погледајте сада радикали испадаше господа у односу на то шта раде други посланици опозиције“, каже Обрадовић, и додаје да „нема омиљену опозицију“.

Навела је да је јуће и комесар ЕУ Јоханес Хан имао „коментар на ту тему“ и да је речено да „заиста строго прате понашање амбасадора Девенпорта“.

Каже да је споменула њега као једног од људи који излази из својих надлежности, али да има и других и да неће да излази са именима.

„Није њихова да и да подржавају неке кандидате, иако нису ни расписани избори“, каже Обрадовић.

Додаје да председнички нису расписани, и да ће се кренути са кампањом када буду расписани.

„Говорићемо на председништву СНС. Ако су избори у априлу, у децембру је рано. Николић добро ради свој посао, није блокирано функционисање председништва“, каже она и додаје да је Вучић рекао да кохабитација није нешто šто је добро за Србију.

Обрадовић је рекла да се нада се да ће ови избори показати „неку другачију народну вољу“, ако их буде било.

„Ти парламентарни избори могу да промене слику у парламенту Србије“, каже посланица СНС.

„Све фукционише, помало под притиском инцидената у парламенту, али за то нису криви посланици владајуће већине. О парламентарним изборима ћемо разговарати, не морају да се покопе са председничким. Нисмо о томе разговарали, не знам да ли има потребе. Има још пет месеци, свашта може да се деси до тада“, каже Обрадовић.

Људи који треба да донесу одлуку о тим парламентарним изборима, знају добро шта се дешава, истиче Обрадовић.

„Неки људи планирају да блокирају рад државе и парламента. Посао опозиције је да се бори, и то је легитимно и ми смо то некада радили. Али има активности које превазилазе редовни политички рад. Али не бих да говорим о томе“, каже Обрадовић.

Поводом захтева тројице народних посланика СНС-а да се Родољубу Шабићу и Саши Јанковићу смање плате, Обрадовић каже да не може да утиче на то шта це посланици СНС поднети као амандмане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...