ЈОШ САМО ДА ПРИЗНА ДА СУ ИХ СТВОРИЛИ — ОБАМА ПРИЗНАО: САД не могу да униште терористе

– Уместо лажних обећања да можемо да елиминишемо тероризам бацањем још више бомби или слањем још више и више трупа или ограђивањем од остатка света – поручио је одлазећи председник Америке.
Одлазећи амерички председник Барак Обама је синоћ у свом последњем великом говору посвећеном безбедносним питањима упозорио да САД неће бити у стању да збришу тероризам коришћењем војне моћи.

У говору који је одржао у ваздухопловној бази Мекдил у Тампи на Флориди Обама је бранио постигнућа своје администрације на пољу националне безбедности, преноси Ројтерс.

Обама је изнео тврдњу да је његова администрација успела да учини Ал Каиду “сенком онога што је некада била” и натерала Исламску државу да устукне, али да ће тероризам остати претња по САД.

– Уместо лажних обећања да можемо да елиминишемо тероризам бацањем још више бомби или слањем још више и више трупа или ограђивањем од остатка света, ми морамо да дугорочно сагледамо терористичку претњу и морамо да следимо паметну стратегију која је одржива – поручио је Обама.

Извор: Телеграф.рс/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...