СПРЕМА СЕ ХАОС – ТРИБУНАЛ ПОЗВАО САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ: Траже хитно изручење радикала!

Председник Хашког трибунала Кармел Ађијус (Цармел) позвао је данас Савет безбедности УН да обезбеди да Србија поштује своју обавезу да Трибуналу изручи троје чланова Српске радикалне странке, које је оптужио за непоштовање суда.

Трибунал је Петра Јојића, Вјерицу Радету и Јова Остојића оптужио да су утицали на сведоке у процецу против њиховог партијског вође Војислава Шешеља, тако што су их претњама, уценама и митом наговарали да промене исказе или да не сведоче.

„Тражим подршку Савета безбедности…да се обезбеди да Србија поштује своје обавезе по статуту Трибунала“, рекао је судија Ађијус подносећи редован извештај Савету безбедности.

Ађијус је казао да „Трибунал схвата политичку осетљивости која, у неким случајевима, може проистећи из сарадње са тим судом“.

„То, међутим, не може представљати изговор за пропуст да се са Трибуналом сарађује, када је та сарадња одговорност која произлази из статута самог Трибунала“, казао је судија Ађијус.

Он је нагласио да „ранија сарадња Србије не може представљати изговор за садашњу несарадњу“.

Подсећајући да су налози за хапшење троје радикала издати пре 22 месеца, Ађијус је назначио да је Србија пропустила да их до данас спроведе.

Пре недељу дана, Трибунал обелоданио међународни налог за хапшење оптужених, а судија Ађијус је данас позвао све чланице УН да тај налог спроведу.

„Уколико се троје оптужених не нађе пред Трибуналом до новембра 2017, то ће бити озбиљан ударац…Верујем да ће Савет безбедности предузети неопходне кораке да спречи такав неуспех међународне правде“, закључио је председник Трибунала.

Извор: Танјуг

One Comment on “СПРЕМА СЕ ХАОС – ТРИБУНАЛ ПОЗВАО САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ: Траже хитно изручење радикала!”

  1. Kada bi Srbija imala vladu koja je odana svom narodu i Srbiji ne bi bilo da svi tražimo da priznaju i daju diplomatski status Rusiji kao i NATO, ali ne mogu oboje da budu neprijatelji u jednoj državi, pa ipak se najveći izdajnik koji je ikada bio od kada postoje Srbi od Vučića, da ne prima pare od Soroša i ostalih vladara možda bi i priznao diplomatski status Rusije, ali pare su nešto za njega draže i od naroda i države, jer on će naći sebi drugu državu.Narod želi Rusiju da bude u Srbiji, a Eurofanatik neka ide u Brisel, niko ga neće zadržavati, ispratićemo ga svi sa svirkom i pesmom „Idi gde su tebi volje, idi biće nama bolje“ jer niko nam neće prodavati naše resurse našu vodu, nećemo GMO uvoziti niti uginule svinje, niti piti zagadjenu vodu.Narode pridružimo se vojsci i policiji, jer oni nas jedino brane, a DOLE VLADA IZDAJNIČKA I LAŽOVSKA MAFIJAŠKA I SAM BOŽIJI OLOŠ <3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...