ПОНУДА КОЈА СЕ НЕ ОДБИЈА! — РУСИЈА НУДИ САВЕЗ СРБИЈИ: Само затражите и даћемо вам све, али не смете у ЕУ!

Сергеј Лавров долази у посету Србији 12. и 13. децембра, током које ће на састанцима са државним врхом пренети поруку Москве да ће Русија све дати Србији, али под условом да одустане од пута ка ЕУ, сазнаје „Ало!”.

Према сазнањима нашег листа, Сергеј Лавров ће на састанцима са Вучићем и Дачићем пренети поруку Владимира Путина да су Србији у Русији сва врата отворена.

– Све што Србија буде тражила од Русије добиће, али пред њом ће се наћи један веома тежак услов, а то је да Београд одустане од ЕУ – каже наш извор из Владе Србије.

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин је, када је реч о посети Лаврова Србији и његовим порукама, рекао да је реч о испланираној посети, а да ће теме бити разматрање глобалне ситуације, регионалних питања и билатерални односи.

– Русија ће се потрудити да уради све што је могуће, ако Србија то жели, да безбедност Србије буде на врхунцу. Трудимо се да српске интересе узимамо у обзир – рекао је руски дипломата гостујући на ТВ „Пинк“.

Упитан да ли Русија отворено подржава неку политичку опцију и да ли је разлог посете Лаврова наводна подршка Томиславу Николићу на предстојећим председничким изборима, Чепурин каже да је то „српска логика, а да је руска логика скроз другачија”.

– Појам као што је руски фактор увек је присутан и у Србији, узимајући у обзир наше односе. То је једна ствар, а што се тиче мешања, ми то не радимо и нисмо никад радили. То је принципијелни став Русије – рекао је Чепурин, додавши да са руске стране никад није постојао притисак или утицај на Србију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...