ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА СРБЕ НА КОСОВУ: Бачена бомба у двориште функционера СНП-а

Рамуш Харадинај је познат као неко ко је учинио злочине над Србима и да за исте те злочине још увек није одговарао. Он је данас политичар,који мисли да је лако доћи до политичких поена.

Харадинај је у Косовској Митровици хтео да покаже да жели мир и стабилност на Косову међу Србима и Албанцима.Камере у биле спремљене да сликају његов гест.А оно што је затим уследило оставило га је у шоку.

Србин са Косова је показао Рамушу да Срби нису заборавили на његове злочине и да то што он покушава да одглуми не пролази код Срба.

Док су камере увелико снимале Рамуш је пружио руку Србину.Дражен Стојковић му није узвратио и сво време је гледао у телефон.

Дражен Стојковић је председник општинског одбора Српске Народне Партије у Косовкој Митровици и у његовом дворишту је бачена бомба.

Дражен је за Танјуг рекао да је полиција изашла и обавила увиђај али такозвана косовска полиција још увек не зна за мотив напада.

У тренутку терористичког напада на породичну кућу Стојковића налазили се његова жена и деца.

Да ли је мотив за овај терористички напад био последица тога што је Стојковић јуче на мосту који раздваја северни и јужни део Косовске Митровице пред окупљеним Албанцима исказао протест због уклањања заштитног зида на северној страни моста.

Српска народна партија се огласила након напада и оштро је осудила бомбашки напад.У Српској народној партији кажу да иза бомбашког напада на Стојковића стоје албански екстремисти на КиМ.

СНП захтева и одлучну реакцију Владе Републике Србије која има уставну обавезу да осигура безбедност грађана на читавој територији Републике Србије, укључујући и њен саставни и неотуђиви део, јужну српску покрајину Косово и Метохију.

Из Српске народне партије стигло је саопштење да напад на Стојковића је још један показатељ да Срби на Косову и Метохији, а посебно они који живе у мултиетничким заједницама, као што је Бошњачка махала у Косовској Митровици, где се и догодио овај напад, немају основне услове за живот, већ живе у свакодневном страху за своју безбедност која је угрожена од стране албанских екстремиста.

Извор: kremlin.rs