ИЛИЈА РАДОВАНОВИЋ: БУЏЕТ РЕАЛАН И У ИНТЕРЕСУ ГРАЂАНА КРАГУЈЕВЦА

Одборник Српске народне партије у Скупштини града Крагујевца, Илија Радовановић, подржао је предлог нацрта Буџета града Крагујевца за 2017 годину. Он је истакао да је градска каса за 2017. годину реална и у интересу грађана Крагујевца.

– Буџетом је обухваћено све што је од виталног значаја за Крагујевчане. Посебно је важно што је за социјалну и дечију заштиту издвојено 350 милиона динара, а за развој спорта и омладине чак 417 милиона. Капитални издаци за следећу годину износе 805.500.000 динара у које спада и изградња врло значајног легата Николе Коке Јанковића и реконструкција објекта Предшколске установе “Наталија Нана Недељковић“ – рекао је Радовановић.

Како је нагласио, опредељен је новац и за унапређење привредног и инвестиционог амбијента кроз програм за локални и економски развој чиме се, каже, стварају услови за отварање нових радних места и побољшање животног стандарда грађана.

– Међутим, за пољопривреду је издвојено мало новца, свега 24 милиона динара, што је недовољно за развој овог важног сектора привреде посебно ако се има у виду шанса коју Србија и Крагујевац имају за извоз пољопривредних производа на перспективно тржиште Руске Федерације  – закључио је Радовановић.

 

Извор: СНП