ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАДИ ШИРОМ СВЕТА — ТРАМП УПОЗОРАВА: Ово је само почетак, биће још горе!

За новоизабраног председника САД Доналда Трампа нема дилеме да су напади који су се јуче догодилу у Турској, Швајцарској и Немачкој, три повезана терористичка напада.
Он је осудио нападе у Анкари, Берлину и Цириху и за сва три напада окривио „исламске терористе“.– Данас су се десили терористички напади у Турској, Швајцарској и Немачкој и само ће бити још горе. Цивилизовани свет мора да промени начин размишљања – навео је Трамп на Твитеру.

У Анкари је јуче убијен амбасадор Русије у Турској Андреј Карлов, којег је са осам метака из пиштоља упуцао бивши туски полицајац. Како је пренела руска агенција Тасс, нападач је Мелвут Мерт, бивши припадник турске полиције који је отпуштен током истраге о неуспелом војном пучу 15. јула, пренела је руска агенција Тасс.

Убиство се догодило на отварању руске изложбе фотографија, а руско Министарство спољних послова је недвосмислено оценило да је то био терористички акт.У Берлину је возач камиона на Божићном вашару усмртио најмање девет особа и повредио 50-так, док су у Цириху најмање три особе рањено у пуцњави у једном Исламском центру у Цириху, а нападач је у бекству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...