ЈАДНО И БЕДНО ОД СТРАНЕ АМЕРА! „Њујорк дејли њуз“: Убиство Руског амбасадора требало да се деси раније

„Убиство руског амбасадора у Турској Андреја Карлова није било терористички напад, већ ‘одмазда за злочине Владимира Путина’ у Сирији“, сматра колумниста листа „Њујорк дејли њуз“ Герш Кунтцман.

Аутор текста наводи да не „лије сузе“ за руским амбасадором и изненађен је што се убиство није десило пре неколико месеци. Колумниста сматра да је Карлов био „отелотворење“ политике у оквиру које су „бацане бомбе које су убијале децу“, „авиони уништавали цео град“, а „сиријски лудак“ Башар ал Асад добијао помоц́ у својој крвавој кампањи.„Сада је правда задовољена“, пише колумниста. Новинар упоређује терористички напад у Анкари са убиством немачког дипломате Ернста фом Рата у Паризу 1938. године.

„Дипломата којег је упуцао јеврејски студент наравно није био невина жртва. Он је у очима многих био оличење Хитлерових злочина, геноцида, антисемитизма и агресије која је наткривала свет“, наставља аутор.

Кунтцман истиче да Карлов није био дипломата у Турској, вец́ „војник“, и није битно где је убијен, „на бојном пољу у Алепу или у галерији у Анкари“.

One Comment on “ЈАДНО И БЕДНО ОД СТРАНЕ АМЕРА! „Њујорк дејли њуз“: Убиство Руског амбасадора требало да се деси раније”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...