7 ФАКТОРА ПРЕДСТОЈЕЋЕ КАТАСТРОФЕ: Трамп има моћ да спречи Обамин напад на Русију, хоће ли је искористити?

Било да Трамп то схвата или не, он има моћ да спречи праву међународну катастрофу која се одвија: Ирационални Обамин напад на Русију.
Ево 7 главних фактора ове предстојеће катастрофе:
1.ставка: Председник Барак Обама је обећао одмазду против Русије због њеног наводног мешања у америчке председничке изборе. Он није говорио о физичком нападу, али је наговестио сајбер и економске нападе. Ово је била главна светска вест.
2.ставка: Обама није представио никакве конкретне доказе о наводном руском мешању. Путин негира да је имао икакву улогу у томе. Постоји мањак чињеница које мејнстрим вести заташкавају.
3.ставка: Чак и да су Руси покушали да утичу на америчке изборе у корист националних интереса Русије, па шта? То није ни необично нити је злочин за људе у једној земљи да желе да се одређени политички правац неке друге земље понаша у сходно томе. Америка је то учинила много пута.
4.ставка: Целокупна медијска прича “Русија је корупмпирала наше председниче изборе,“ је стога бесмислена, почивајући на америчким страховима и емоцијама у нечијем очигледном покушају да делегитимизује избор Трампа.
5.ставка: Ако Обама нападне, шта мислите, колике су шансе да ће се Путин осветити против онога што он сматра ничим изазваним нападом? Велике, по нашем мишљену.
6.ставка: А затим, а затим… Гледамо у потенцијално катастрофалне интеракције.
7.ставка: Да ли то Обамин циљ, да Трампу преда врућ кромпир с којим ће се бити тешко носити и отежа почетак Трамповог председавања? Трамп би требало да размисли шта ће ове покренуте тензије са Русијом учинити са његовом домаћим плановима.
То нас доводи до тачке да се запитамо како се Трамп заиста може конструктивно изборити са Обамином несмотреношћу.Мислимо да Трамп има моћ да одмах преузме контролу над овом предстојећом катастрофом, и надамо се да хоће.

Доносимо пет корака страгегије како би он могао да интервенише, пише “Руссиаинсидер”:

Прво: Склопити договор са Путином. Рећи му да верује да ће Обама вероватно предузети неоправдане агресивне акције против Русије, за које он, Трамп, сматра да су потпуно претеране и у супротности са међународним правом.

Друго: Објаснити Путину да Обамина агресије вероватно неће нанети трајну штету Русији и биће само привремена. Као председник, Трамп може да преокрене ток.

Треће: Обећати Путину да ако једноставно “претрпи“ Обамин напад, да ће после инаугурације Америка платити одшету Русији за нанету штету несмотреним Обаминим делима.

Четврто: Рећи Путину да ако Обама на крају буде проглашен кривим од стране признатог међународног суда после његове незаконите агресије против Русије, да ће Трамп подржати позив за изручење.

Пето: Учинити све ово веома јавно.

Јасно је да ће ово Обаму навести на то да размисли пре него што покрене свој напад.

Неки би рекли би Трампово преговарање са страном силом било кршење Логановог закона из 1799. године. Али чак и да је тако, председник Трамп се може једноставно извинити.

Једино питање које остаје је да ли ће Трамп имати храбрости и уверења да се супротстави слабићу Обами.

Извор: Webtribune.rs