ВУЧИЋЕВА ПОРУКА КРИТИЧАРИМА! — Вучић: Жуљеви, а не твитови

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да нова политичка законитост и нови стандард у Србији „није шта си рекао, него шта си урадио“.

Вучић је у ауторском тексту за „Експрес“ подвукао да се политичка парадигма у Србији променила, што многи нису приметили и још не примећују, и да је престало да важи оно — што лепо кажеш или лепо замислиш, већ да Србија данас тражи да нешто и урадиш.

„Задаци су пред нама, а не жеље. Жуљеви, а не постови на Твитеру“, поручио је он.

Указао је да је на политичкој сцени четврт века и да се притом није променио само он, већ и Србија, те да су се променили њени страхови и њена нада.

„Лако је рећи ’Европа у Србији‘ и на тај начин преписати оно о чему говорим и што је јасно видљив и отворено саопштен део моје политичке агенде, већ годинама, али просто није довољно. Мораш да изградиш путеве да би имао Европу у Србији и да доведеш инвеститоре. Помогнеш предузетницима. Реновираш школе и болнице, подигнеш БДП, средиш јавне финансије. Омогућиш једном речју ту Европу у Србији“, нагласио је он.

Вучић је истакао да је нова политичка законитост, нови стандард у Србији „не шта си рекао, него шта си урадио“.

Ти нови стандарди доносе сасвим другачији поглед и на историју и на данашњицу, с новим захтевима пред сваким појединцем и можда и најважније, гура нас све заједно да више радимо на себи, да се мењамо и постајемо бољи радници.

Тера нас, како додаје, да учимо и то можда и најзначајнију лекцију коју смо, у недостатку историје пропустили „да нисмо на овом свету ми са каквим посебним задатком или божијим циљем, већ да смо просто ту и да од свакога од нас зависи шта ће да уради или неће да уради“.

„Можемо све у зависности од тога колико се потрудимо. Када човек то прихвати престане да губи време у непотребним маштању, једнако о некој небеској Србији, колико и о некој идеалној заједници, без политичара, странака, само с разноразним заштитницима и почне да се бави оним чиме и треба да се бави — Србијом, земаљском и сваким њеним недостатком. Мења их, зато што му ништа друго не преостаје. И у том исправљању уводи нове законитости и мења себе и њу“, подвукао је Вучић додајући да ко то озбиљно ради постане и професионалац у свом послу.

Како је истакао, треба да се ради, а не машта, и да, ако се прича о предстојећој години, то јесте све што намерава да се бави — радом.

„Пробаћу да радим још више. Сасвим сам свестан свих задатака који су пред нама и свестан сам да ће година у целом свету бити турбулентна и да ће сваки нови дан бити и нови изазов“, нагласио је Вучић.

Он је рекао да ништа данас не пада с неба, па ни стабилност није парола, већ се на њој мора свакодневно радити.

„Економски раст није нешто што успева на билбордима и у прогласима. То је озбиљна посвећена борба са сивом економијом, предузећима у реструктурирању, јавним дуговима… То је дневна битка за нове инвестиције, нове фабрике и нова радна места“, казао је премијер.

Србија није споменар, подвукао је, у који ће свако од нас да упише своју жељу и своју неостварену, а прижељкивану љубав — задаци су пред нама, а не жеље; жуљеви, а не постови на Твитеру.

2 Comments on “ВУЧИЋЕВА ПОРУКА КРИТИЧАРИМА! — Вучић: Жуљеви, а не твитови”

  1. koliko vidim ti si poasno dobro uradio za srbiju .pa nemože vučiću da ti bičom biješ a uništio si sve za vreme tvoga vladanja od 5 g.ti hoćeš žuljeve ali ti to neplaćaš hoćeš što turci kažu mukte.Hoćeš da ti obrazovani kopaju kanale ati da sa bičem komanduješ i šutiraš ko loptu srbsku intelignciju.ti hoćeš sve ono što zaad radi više rada manje para. gdesi ti bio kada su roditelji odvajajući od stomaka školovali svoju decu.GDE SU TA OBEĆANJA ZA 6 MESECI PA ZA GODINU PAZA DVE ASADA ZA 5.OTEO SI ZLOTVORE PROTIV USTAVNO PLATE PENZIJE .POKAZATELJ NAPREDKA JOŠ GORE.GLAD,BEDA ,SMRTNOST.POMAGAČ U OTIMANJU KRKOBABIĆ POKRO 2 MILIONA EURA GDE SE BRE OBOGATI TVOJ POMAGAČ.CELA SRBIJA VOLI RUSIJU A TI TRČIŠ ONOME KO BONBARDOVA SRBIJU.ŠTO TE AMERI NENAORUŽše bler klinton itdobama zlotvor.providan si ko providna kesa gotov si ti narod ćete srušiti .

  2. Vučićeve reći, mnogo izgovorenih reči, poplava njegovih reči, nabujale reke njegovih reči, su toliko bezvredne da se nemaš ni za jednu reč uhvatiti pa reći, ova mu je „prava“. Zato je nemoguće komentarisati Vučića, on je jedinstven i neponovljiv, on je Minhauzen, kom više ne verujem ni jedne jedine reči, jer nas je godinama obmanjivao, što čini i dalje. U tome je neumoran, a stalno mu je potrebno novo vreme da bi nas uverio kako radi ispravno. Ne, više nema tog vremena koje bi kupio za svoj „mukotrepan rad od koga je dobio „žuljeve na rukama“. Moja jedina preporuka njemu je sledeća: “ Molim te Vučiću nemoj više toliko da radiš za dobrobit srbije. nemoj više ništa da radiš za Srbiju, jer od takvog rada Srbija samo tone u propast iz kojeg više nikada neće moći da se uzdigne. Molim te prestani bilo šta da radiš za Srbiju i srpski narod, tek tada će Srbiji u njenom narodu biti bolje. Vreme je da se Srbija odmori od tvog „napornog“ rada. Oslobodi Srbiju svog PRISUSTVA, SRBIJA ĆE TI BITI NEIZMERNO ZAHVALNA. Znam da nećeš prihvatiti moj savet, jer su tvoji lični interesi uvek bili iznad interesa Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Loading...