ДАЧИЋ ПОНОВО ОДБРУСИО ЗАГРЕБУ: Хрвате ћемо гађати чоколадицама из нових „мигова“ – то њих највише боли!

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић поручио је да је Србија набавила авионе и друго оружје из Русије како би ојачала одбрамбену моћ, а не како би некога нападала, а онда се у свом стилу нашалио…

– Ми ћемо на Хрвате бацати чоколадице из тих авиона, пошто видим да их то највише боли – рекао је за портал Телеграф.рс Ивица Дачић, одговарајући на критике хрватског руководства поводом набавке војне опреме из Русије.
Према његовим речима, Хрватима сметају чоколадице, а камоли “мигови”.

Дачић напомиње да је Србија набавила оружје како би ојачала своју одбрамбену моћ. Најавио је да ће ускоро објавити и детаље Споразума о контроли наоружања у региону, који је потписан пре 20 година.

– Обелоданићу колико је Србија испод прописаног нивоа наоружања, на који смо се ми обавезали после Дејтонског споразума – изјавио је Дачић.

Говорећи о односима са Хрватском, шеф српске дипломатије каже да га брине стварање једног клишеа.
– То је да ви морате, да бисте били јак политичар у Хрватској, добар Хрват, да будете што више против Срба. То је трагично. То доводи до рехабилитовања једног фашистичког покрета из времена Другог светског рата – рекао је Дачић за Телеграф.

 

Извор: Телеграф / Информер

Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.