ДРМА СЕ ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА — ДАЧИЋ О ИЗБОРИМА: Бољи сам кандидат од Томе Николића

Односи СПС и СНС никад нису били бољи, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић, који је рекао да би био бољи кандидат за председника од Томислава Николића.

На питање да ли мисли да некад својом оштром реториком штети углед државе, Дачић је затражио да му се наведе пример једне такве изјаве.

– Чиме штетим? Што браним државу? Наведите ми једну. Данском дипломати? Па када они признају Гренланд и Фарска острва онда смо и ми спремни да чујемо шта каже дански дипломата. А дотле нека ћути и нека гледа своја посла. Јер нема право да нам дели лекције. Шта ви мислите, како се брани држава? Па Kамерон је сваки пут кад је ишао у Брисел рекао да иде да брани Лондон од Брисела. Трамп је био веома дипломата кад је био у предизборној кампањи, јесте. Па је л победио на изборима. О чему ви причате? Шта ви хоћете од наше политике – наглашава министар и додаје да је наша политика веома балансирана и “свакоме по заслузи”.

На питање да ли то ради због могуће кампање, Дачић негира речима да није ни кандидат за председника.

– Зашто бих то радио кад се нисам још ни кандидовао. Ја сам министар спољних послова Републике Србије, нисам ја шеф експозитуре ЕУ. У томе је разлика. Нисам ни хонорарни сарадник или професионално ангажован руски шпијун нити имам било какве везе са америчком администрацијом, нико ме не занима, занима ме само Србија. Ја не знам како ви другачије мислите, ако ми сад треба да кажемо Македонцима и Црногорцима слободно ви гласајте против нас никакав проблем није, мислите да је то добра политика, ја не мислим – нагласио је он.

Дачић је објаснио и зашто је “заћутао” на тему да ли ће бити кандидат на председничким изборима, пошто је раније најављивао да ће 2017. ући у трку.

– Зашто сам заћутао, нисам заћутао, просто приступам овој теми веома одговорно. Владајућа коалиција мора одговорно да приступи овој теми јер је 21:21 за све нас који смо у владајућој коалицији кандидат владајуће коалиције, заједнички, добије изборе. Није сада више битно ко је кандидат, ако постоји заједништво онда за будућност те коалиције наравно су битни резултати председничких избора. Зато је наш став да ми, ми ћемо учествовати на изборима имати свог кандидата али ако је Александар Вучић заинтересован да о томе разговарамо ми смо спремни да разговарамо о заједничком председничком кандидату који ће добити изборе – рекао је лидер СПС.

Он такође каже и да би био бољи кандидат од Томислава Николића, али и да се није сам предложио Александру Вучићу.

Loading...