ПАКЛЕНИ ПЛАН АЛБАНСКИХ ЕКСТРЕМИСТА: Шиптари би да отму лепу Ану Хрустановић због Харадинаја!

Амбасадорка Мисије Србије при ЕУ Ана Хрустановић мета албанских екстремиста… Руски обавештајци нас упозорили да је план Шиптара да отму Хрустановићеву и траже ослобађање Рамуша Харадинаја… Мета терориста и амбасадор у Атини Душан Спасојевић.

Шиптарски терористи спремали су отмицу Ане Хрустановић, амбасадорке Мисије Србије при ЕУ, како би натерали Србију да одустане од поступка против ратног злочинца и бившег вође ОВК Рамуша Харадинаја, који је 4. јануара ухапшен у Француској!

Како сазнајемо, српски обавештајци су детаљне информације о овом подлом шиптарском плану добиле од руских колега. Информације о могућој отмици незванично су потврдиле и службе у Француској, где Харадинај чека одлуку о екстрадицији Србији, која је јуче и званично затражила његово изручење.

Као још једна потенцијална мета албанских екстремиста, тврде упућени, спомињан је и амбасадор у Атини Душан Спасојевић.

Класична уцена

Према речима наших одлично обавештених извора, шиптарски екстремисти до танчина су испланирали да упадну у зграду у Бриселу, забарикадирају се тамо и као таоца узму Хрустановићеву, али и особље амбасаде!

Ко је Ана Хрустановић* од августа 2016. године амбасадорка Мисије при ЕУ

* 2011-2016. године била амбасадорка у Риму
* 2009. као кадар ДС са 28 година и без дипломатског искуства послата на службу у Рим да асистира тадашњој амбасадорки Санди Рашковић Ивић. Претходно била сарадница Бориса Тадића у Председништву и МО
* снајка некадашње градоначелнице Београда Радмиле Хрустановић, има сина Марка
* завршила италијански језик и књижевност у Београду, а знање усавршавала на универзитетима у Перуђи и Риму.

Опсада би, према њиховом плану, трајала све док се Србија не би писмено обавезала да одустаје од сваког поступка против Харадинаја!?!

Чињенице* Тужилаштво за ратне злочине је против Харадинаја поднело 108 кривичних пријава због сумње да је извршио кривична дела тероризма, удруживања ради непријатељске делатности и убијања цивила

* Потерница за Харадинајем издата је 2006. године
* Харадинају је у међувремену судио и Хашки трибунал 2012, који га је ослободио оптужби док су кључни сведоци оптужбе убијени или настрадали под сумњивим околностима
* Бивши вођа ОВК ухапшен је и 2015. на аеродрому у Љубљани, али је пуштен после неколико дана

– Албанци су намеравали да свој план остваре у раним јутарњим сатима, чим се људи појаве на послу. Идеја им је била да упадну у зграду, направе барикаде и за таоце узму Ану и особље у амбасади. Затим би, под претњом ликвидације талаца, инсистирали на томе да се Србија обавеже да ће одустати од гоњења Харадинаја. Сличан сценарио испланиран је и за Спасојевића у Атини… – преноси наш саговорник.

Ко је Душан Спасојевић* 31. октобра 2015. постављен за амбасадора у Атини

* од 2010. до 2013. године био амбасадор у Турској
* пре дипломатске каријере био у Савезном министарству унутрашњих послова и Министарству одбране
* дипломирао на Правном факултету у Београду, магистрирао међународне односе на Лондонској школи економије и политичких наука
* 2007. грчки председник га је одликовао Медаљом части, а 2009. италијански председник Орденом звезде италијанске солидарности.

Ана Хрустановић и Душан Спасојевић јуче нису хтели да коментаришу наша сазнања.
Шеф дипломатије Ивица Дачић, с друге стране, потврђује да су Албанци припремали заузимање наших дипломатско-конзуларних објеката.

– Информација је дошла из једне велике земље и велике безбедносне заједнице, са именима и презименима људи, земљом о којој се разговарало као могућој мети… Једна од опција је била и да се Србија приволи да одустане од гоњења путем заузимања неког од дипломатско-конзуларних представништава или објекта и узимања талаца. Тачно се зна ко је такве предлоге износио и где живи – каже Дачић, додајући да је безбедност у државама домаћина које су одговорне за безбедност дипломатско-конзуларних представништава подигнута на виши ниво.

Екстремне намере

Милован Дрецун, шеф Одбора за КиМ, оцењује да је реч о веома опасном терористичком плану.
– Очигледно и даље постоје екстремне албанске структуре и организације које се не одричу тероризма као начина деловања. Спремност на извођење тако озбиљног терористичког плана како би се спречило процесуирање највећег ратног злочинца на Косову показује колико су Албанци неспремни да признају и суоче се са злочинима које је починила терористичка ОВК. У сваком случају, Србија неће одустати од гоњења терориста ОВК који су починили страшне злочине – закључује Дрецун.

 

Извор: Информер