РУСИ НЕ KРИЈУ ОДУШЕВЉЕЊЕ ТРАМПОМ: Нови председник Америке добија улицу у Русији

Ако неки у Америци нису одушевљени новим председником, у Русији изгледа јесу. Чак, толико да су становници града Рјазања спреми да по Доналду Трампу назову и једну улицу.

Иницијативу да Трамп добије своју улицу у Рјазању већ је потписало 300 људи, објаснио је ЦНН-у иницијатор акције Сергеј Бизјукин. Ако план буде реализован, улица које тренутно носи назив „Безбожничка“, требало би да буде преименована у улицу Доналда Трампа.

Тренутни назив улице заоставштина је из комунистичког доба када се религија одбијала. Идеја да се тај назив промени и то на начин на који је то Бизјукин предложио многима је у почетку деловала смешно.

– Неки су потписали петицију јер им је деловало као шала, други су то урадили зато што желе нормализацију односа између Русије и САД, а некима се једноставно не свиђа актуелни назив – рекао је Бизјукин.

Сам иницијатор нада се побољшању односа САД и Русије и верује да ће администрација Доналда Трампа ојачати везе са Москвом, првенствено због добрих личних односа два председника.

– Они имају добре односе. Владимир Владимирович Путин поштује Доналда Трампа на исти начин на који он поштује њега. Трамп је позитиван, добар. Свиђа ми се. Мислим да ће бити пријатељи и да ће све бити у реду. Он не жели рат, он жели да склапа пријатељства. Шта је лоше у томе? – рекао је Бизјукин ЦНН-у.

Бизјукин је позајмио слоган Трампове кампање и прилагодио га својој акцији – „Учинимо Рјазањ поново великим“. Ипак, његова иницијатива нема велике шансе за успех, јер локални пописи не дозвољавају да улице носе назив особа које су и још увек живе.

 

 

Извор: Информер / Блиц