ПУТИНОВА ПОРУKА ТАЧИЈУ И СВИМА КОЈИ ГА ПОДРЖАВАЈУ: Русија неће мирно гледати уколико почнете војне акције на Kосову!

Портпаролка амбасаде Сједињених Америчких Држава на Kосову Мишел Шон изјавила је да САД поштују право Kосова да брине о својој граници, чиме је подржала деловање институција Kосова и слање специјалних снага РОСУ на прелаз Јариње како би зауставили улазак воза који је из Београда кренуо за Kосово.

Портпаролка је казала да САД снажно подржавају дијалог којим посредује ЕУ као “најбољи начин да се унапређују односи Kосова и Србије”.

“Промотивни” воз, који је у суботу 14. јануара после 18 година кренуо из Београда за Kосовску Митровицу, заустављен је у Рашки од 16.30 сати, а за Београд је кренуо натраг нешто после 20.30 сати.

Воз није стигао на Kосово, јер се ситуација искомпликовала након што је објављен снимак да је на пругу постављен експлозив због чега су у Доње Јариње стигле специјалне снаге Kосовске полиције РОСУ.

Према речима премијера Србије Александра Вучића, мудрошћу Београда воз је из Рашке враћен у Београд, чиме су избегнути и сукоби и жртве.

Да се ствар заоштрава поприлично, знак је и то што се по први пут од настанка ове кризе огласио и руски председник Владимир Путин.

Loading...