РУСИ ТВРДЕ: Руска армија ће ускоро добити суперсонично, ласерско и електромагнетно оружје

РУСИЈА ради на суперсоничном оружју које ће бити засновано на принципијелно новима материјалима – саопштио је заменик министра одбране РФ Јуриј Борисов.

У његовој надлежности су управо производња наоружања, модернизација постојећих модела и конструкција сасвим нових. Зато ове његове речи имају додатну тежину:

„Ускоро ће стићи суперсонично оружје које изискује коришћење сасвим нових материјала и система за управљање јер ће функционисати у – плазми“.

Борисов додатно указује на оно што су много више него „очи и уши“ у новим условима ратовања:

„Постају неопходни и сасвим нови принципи управљања војним операцијама и формацијама. Јер, ко буде пре откривао противника и научи да брже одреди координате циља и да га погоди – тај ће побеђивати. А све ће се догађати онлајн. Ако су некада пролазили сати, па и дани, од доношења неке војне одлуке до њене реализације – сада се ради о десетинама минута, чак и о минутима. Ускоро ће одлучивати секунде“.

Борисов је открио и да су руска војна наука и индустрија пред „озбиљним продорима у области ласерског и електромагнетног оружја“.

Према његовим речима, Министарство одбране РФ и Руска академија наука заједно ће формирати око 10 „виртуелних лабораторија“ које ће се бавити истраживањима од интереса за националну одбрану.

Минуле јесени је генерални директор корпорације Тактичко ракетно наоружање – Борис Обносов – изјавио да ће суперсонично оружје у руску армију почети да стиже најкасније кроз пет година.

 

 

Извор: Факти

Loading...