ПРВО СКОЧИ ПА РЕЦИ ХОП! — БРУKА! Јеремић се представља Трампу као председник Србије!

Јеремић умислио да је председник Србије?!
Чини се да нам председнички избори нису ни потребни, јер се Вук Јеремић већ самопрогласио за шефа државе. Бивши министар спољних послова и председнички кандидат честитао је путем друштвених мрежа новоизабраном председнику Америке Доналду Трампу ступање на дужност а тон честитке био је такав да се може помислити да стиже право од актуелног шефа државе Томислава Николића.

– Честитам Доналду Трампу ступање на дужност председника Сједињених Држава. Радујем се што ћу радити са Вама у интересу наша два народа – написао је Јеремић на Твитеру и Фејсбуку.

Његови пратиоци на друштвеним мрежама су честитку дочекали на нож, упућујући му критике да се залетео без покрића. Са друге стране, аналитичари тврде да је поранио са идентификацијом са местом председника Србије, истичу да је честитка претенциозна и да показује Јеремићево самопоуздање које политички није оправдано. Политички аналитичар Бранко Радун је коментаришући честитку истакао да је “на ивици”.

– Није он то баш експлицитно рекао, али као да ће он бити неки политички фактор. Негде је ту на ивици. Делује као да је посебно хтео да каже да је његова амбиција да буде председник. Он ту мало делује претенциозно, то је тачно – казао је Радун за “Ало!”.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић истиче да је честитка израз Јеремићевог самопоуздања које политички није оправдано и подсећа да је бивши шеф дипломатије много више био наклоњен демократама.

– Честитка је израз Јеремићевог сампоуздања, које је можда психолошки оправдано, али политички није. Он мора да прође дуг пут да би дошао до места председника Србије и мислим да ће јако тешко сарађивати са Трампом као председник Србије зато што ипак није први фаворит ових председничких избора, ипак је фаворит из сенке – казао је он за “Ало!” додајући да је Јеремић поранио са идентификацијом са местом председник Србоије.

– Мислим да Јеремић много више био наклоњен демократама него републиканцима, чак је у последње време био у контакту са шефом изборног штаба Хилари Kлинтон Џоном Подестом. Тако да чак и када би био председник Србије, не би тако лако дошао до Трампа с обзиром на везе са демократама док је био у Америци – закључио је Станковић.

Обрадовић: Демантоваће га грађани!

Јеремићева честитка Трампу није обрадовала ни његовог противника на председничким изборима и лидера Двери Бошка Обрадовића који му је поручио да ће га грађани у априлу демантовати. “Ако грађани Србије буду гласали као грађани Америке, ја ћу бити нови председник Србије. Нико у Србији тренутно не зна за коју политику се залаже Вук Јеремић али из његових досадашњих наступа схватили смо да је он за наставак европских интеграција, из чега могу да закључим да нема никакве разлике између његове и Вучићеве политике. Сигуран сам да би Трамп волео да у Србији на власти види некога са другачијом политиком, некога ко није за улазак Србије у ЕУ и ко у потпуности дели његова размишљања када је у питању заштита државних граница од мигрантске кризе или повратак традиционалним вредностима. Сматрам да је прерано да се било ко радује победи на председничким изборима јер га грађани у априлу могу озбилно демантовати – казао је он за “Ало!”.

Вук заборавио граматику

Прогутао слово “Т”! Чини се да Вуку Јеремићу ових дана не цветају руже на друштвеним мрежама. Тако му се приликом изношења политичких ставова поткраде и понека словна грешка. Наиме, он је пишући о пензијама уместо “богатства”, написао “богаства”, народски речено прогутао је једно слово. Чини се да се не води чувеним принципом његовог имењака Вука Стефановића Kараџића у спровођењу реформе српског језика.

 

 

Извор: Ало

Loading...