ШЕШЕЉ О РУСКОМ УЛАГАЊУ ЗАЈЕДНИЧКОГ НАОРУЖАЊА: Дил са Русима је одлична вест

Председник СРС истиче да ће посао бити ињекција економском развоју, а економиста Kовачевић да ће се осетити позитивни ефекти на стандард становништва.

Договор премијера Србије Александра Вучића да наша земља с Русима уђе у заједнички пројекат у области наменске војне индустрије, у који ће Русија уложити неколико милијарди евра, наишао је на бројне похвале.

Производњу српског наоружања које ћемо с Русима извозити у Индију лидер СРС Војислав Шешељ оценио је као одличну вест.
– Ако је тачна вест да Руси са Србијом улазе у заједничку производњу одређених система наоружања, онда је то изванредно добра вест. Ми још увек имамо капацитете наменске индустрије који би могли да удовоље тим потребама и то би била велика ињекција економском развоју – сматра Шешељ.

Економиста Млађен Kовачевић истог је мишљења.
– Најважније је да су то српски производи, који се производе код нас. Та производња и извоз имаће знатно већи ефекат на раст бруто домаћег производа и животни стандард – истиче Kовачевић.

Он сматра да је ова врста улагања веома важна за Србију.
– Најважније је да су највећим делом то српски производи, што има позитивне ефекте на животни стандард становништва, запосленост и остало. Имамо искуство, раднике и квалификовану радну снагу за те послове, не морамо да почињемо из почетка. То је јако добра вест – сматра Kовачевић.

Подсетимо, договор о заједничком пројекту у области наменске војне индустрије, у којој ће Русија финансирати производњу наоружања које ће потом бити пласирано у Индију, премијер Србије склопио је с вицепремијером Русије Дмитријем Рогозином током недавног боравка у Индији, што је Kурир ексклузивно објавио у јучерашњем броју.

 

Извор: Курир

Loading...