УСТАША И ЗВАНИЧНО ПРИЗНАО ДА ЈЕ – УСТАША! Месић поднео оставку у Савезу антифашиста Хрватске!

Бивши хрватски председник Стјепан Месић поднео је оставку на дужност почасног председника Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске (САБА).

Он је оставку поднео у жељи, како је образложио, да Савез поштеди негативних последица насталих објављивањем снимак с његовим изјавама из 1990. и 1992. године.

„Размотривши стање настало након објављивања снимака с мојим, понављам и овом приликом, апсолутно неприхватљивим изјавама из године 1992., као и оне касније објављене из године 1990. и узимајући у обзир чињеницу да веројатно постоје још и друге моје снимке из тога времена с једнако неприхватљивим изјавама, а у жељи да поштедим САБА било каквих негативних последица, подносим оставку на функцију почасног председника“, наводи се у Месићевој оставци.
Како преноси Хина, Месић је оставку поднео председнику САБА Фрањи Хабулину.

„Нећу се позивати на то да сам тако говорио у раздобљу од неке три године, износећи оно што је тада била политика ХДЗ, а што је – то је данас више него очигледно – и остало политика те странке. Једнако као што се нећу позивати ни на чињеницу да сам у раздобљу од двадесетак година, а посебно у времену када сам обављао дужност председника Хрватске, заступао дијаметрално опречне ставове“, истакао је Месић.

Loading...