ТРАМП ЗАПРЕТИО ФАРМАЦЕУТСКОЈ МАФИЈИ: Одмах да пустите лекове које кријете а који лече рак и друге неизлечиве болести

Председник Трамп је обећао милионима америчких грађана да ће ставити тачку на терминалне болести тако што ће приморати компаније фармацеутске индустрије да иновативне лекове учине доступним јавности, у најкраћем могућем року.

Доналд Трамп је рекао извршним директорима неких од највећих америчких фармацеутских компанија да је дошло време да се пусте “скривени лекови“ који ће ставити тачку на многе терминалне болести.

Обраћајући се групи америчких водећих фармацеутских директора, он је рекао: “Они смисле нови лек за пацијента који је у терминалној фази болести, а “ФДА” каже да не може да одобри лек, јер не зна да ли ће лек деловати.”

“Пацијент ће умрети за четири недеље, а они кажу да не желе да наштете пацијенту, али пацијент неће живети дуже од четири недеље.“

Он је обећао да ће убрзати процес одобравања како би озбиљно болесни Американци могли да добију третман какав им је хитно потребан.

“Зато ћемо променити много правила“, изјавио је он.

Трампов наступ изгледао је као да је започео рат са фармацеутским компанијама у земљи, јер их је напао за високе цене прописаних лекова, зарекавши се да ће снизити “астрономске цене“, истовремено критикујући контроле страних цена, због лошег договора са Америком.

Loading...