ИЗЕТБЕГОВИЋ ПРОВОЦИРА: Тражимо правду за оно што је Милошевић урадио

Сарајево — Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да нема плана „Б“ када се ради о ревизији поступка пред Међународним судом правде у Хагу.

Изетбеговић је новинарима рекао да је правни заступник БиХ пред МСП Сакиб Софтић добио експертску, финансијску, политичку, моралну и сваку другу подршку, и да би требало, након свега, дати одговор о томе да ли сматра да у том погледу постоји кредибилна позиција и да се може кренути у ревизију с добрим шансама да она буде прихваћена, преноси Фена.

Изетбеговић је био изричит, рекавши да нема плана Б, односно да постоји рок од 10 година у којем се мора предложити ревизија и ту „нико не би требало да се љути, нити да се посебно политички ангажује“.

„Ми само тражимо правду у односу на оно што је Милошевићев режим урадио пре двадесет и нешто година“, поручио је Изетбеговић.

Он је навео да се ради о стриктно правном питању у шта не би требало да се укључе политичари и да то питање не би требало имати друге негативне импликације, „јер се подразумева да ћу дати подршку агенту Софтићу као бошњачки члан Председништва БиХ“.

Изетбеговић додаје да Софтић треба да нађе нове доказе, или предочи Суду компилацију нових доказа, да састави тај мозаик и да се с тим у вези изјасни.

 

Извор: Танјуг / Б92